‘Dit is puur genieten’

Door Bert Maertens op 6 oktober 2014, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - EEN STRALENDE GEERT BOURGEOIS OP EIGEN VOLKSFEEST

Een stralende en bijwijlen geëmotioneerde Geert Bourgeois genoot met volle teugen van het volksfeest dat de Izegemse N-VA-afdeling voor hem op touw zette. ‘Zoveel mensen... dit is puur genieten’, aldus de minister-president.

Geert Bourgeois nam gisteren uitgebreid de tijd voor veel praatjes en nog meer handjesschudden. Honderden mensen passeerden de revue. ‘In eigen stad heb ik niet eerder meer handjes geschud dan nu’, glimlachte Bourgeois. Hij straalde. ‘Dit is ook puur genieten voor mij. Ik was zelf geen vragende partij voor zo'n feest. Maar nu ik er ben geniet ik met volle teugen. Zoveel mensen die zijn langsgekomen. Heel veel mensen ken ik, van vroeger en nu.’ Onder het publiek onder meer een neef van de gevierde die uit Chicago overkwam en ook zijn schoolmeester uit het eerste leerjaar vond de weg naar de feestelijkheden. Zijn moeder, die een kranige 90’er is, was eveneens present.

‘Een minister-president uit eigen stad. Dat zullen we niet snel nog eens meemaken.’ Dit was het uitgangspunt voor de Izegemse N-VA-afdeling om een volksfeest te organiseren voor ‘hun’ minister-president Geert Bourgeois. Alle knowhow hadden ze in eigen huis om het gebeuren gestalte te geven. Het begon met een officieel gedeelte in een volgelopen cultuurhuis De Leest waar fractieleider van de partij Siegfried Bracke een handvol praatgasten interviewde. Van politici tot een persoonlijke vriend: stuk voor stuk kwamen ze kenschetsen hoe ze de minister-president kennen. Na de middag ving dan het volksfeest aan waar de mensen bleven toestromen.

Voor het ‘Feest voor Geert’ werd een Vlaamse kermis uitgebouwd op het pleintje naast zaal ISO. ‘We verhuisden daarheen omdat het lekker uit de wind en in het zonnetje lag’, zegt plaatselijk afdelingsvoorzitter Veerle Vandamme. Vanaf 15 uur vond de massa zijn weg naar de locatie waar een orkestje de vrolijke noot erin hield. Een ijsjeskar getrokken door een paard en een friet- en hamburgerkraam maakten dat niemand honger hoefde te leiden. Ook de drankjes gingen door het warme weer vlot van de hand. Voor het jonge volkje was er een draaimolen, een schminkstand en zelfs een rodeostier. Geert Bourgeois stond erbij, keek ernaar maar nam er geen plaats op. Even guitig doen met de kleinkinderen zorgde dan wél voor een beeld dat we van hem niet gewoon zijn.

‘Over de hele dag verspreid hebben we zeker meer dan 1.000 mensen mogen verwelkomen’, besluit burgemeester Bert Maertens. ‘We zijn meer dan tevreden!’ Een optreden van Mojo in cultuurhuis De Leest sloot het Feest voor Geert af.

 

Geert Bourgeois nam uitgebreid de tijd voor foto’s en gesprekjes. FMR

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is