13,5 miljoen euro voor een betere mobiliteit in Zuid-West-Vlaanderen

Door Bert Maertens op 20 december 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
13,5 miljoen euro voor een betere mobiliteit in Zuid-West-Vlaanderen

BRUSSEL - De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voor 2018 is goed nieuws voor de mobiliteitsinvesteringen in Zuid-West-Vlaanderen. “Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) maakt volgend jaar 13,5 miljoen euro vrij voor investeringen in de regio”, zegt Vlaams Parlementslid Bert Maertens (N-VA), die de planning kon inkijken.

Minister Weyts zorgt voor recordinvesteringen in fietsinfrastructuur, waterwegen, openbaar vervoer én weginfrastructuur. Er kan zo volop werk gemaakt worden van vlotter en veiliger verkeer voor alle weggebruikers. Dat is ook cruciaal voor de leefbaarheid en de economische ontwikkeling van West-Vlaanderen.

De planning van het AWV leest als een lange lijst van belangrijke investeringen in de toekomst van West-Vlaanderen. “Enkele grote investeringen in Zuid-West-Vlaanderen zullen een duidelijk hefboomeffect op het vlak van de mobiliteit en economie hebben. De minister maakt bijvoorbeeld 11.750.000 euro vrij voor de herinrichting van de R36 in Kortrijk. Dit gebeurt in het kader van het stationsproject. Verder is er onder meer 500.000 euro voorzien voor de heraanleg van het kruispunt Belgiek in Deerlijk, 150.000 euro voor de realisatie van een geluidsberm aan de Keizershoek in Harelbeke en 100.000 euro voor de ontsluiting van De Pluim met de N391 in Zwevegem”, aldus Bert Maertens.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is