50 jaar parochiekerk Bosmolens gevierd in Izegem

Door Bert Maertens op 23 november 2014, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - Op zaterdag 22 november werd er een waar volksfeest gevierd op de Izegemse Bosmolens, naar aanleiding van 50 jaar parochiekerk. Het werd een feestelijk jubileum opgestart met een viering in de parochiekerk waarin werd voorgegaan door bisschop Jozef De Kesel.

De dienst werd heel druk bijgewoond door de lokale kerkgemeenschap. In zijn toespraak bracht Marc Debode, de voorzitter van de kerkraad, het verleden van de kerk even weer in de aandacht. Hij had het niet alleen over het verleden van de kerk, maar ook over de toekomst. Ook al lopen de kerken leeg, volgens de voorzitter zijn de parochie en kerk zeker nog niet afgeschreven.

 

50 jaar parochiekerk Bosmolens gevierd in Izegem; foto CLY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Men zal zich noodgedwongen moeten bezinnen over het gebruik van de kerken ook voor niet strikt liturgische of religieuze bijeenkomsten. Vreemd genoeg is de gehechtheid en het respect voor de kerken nog vrij groot en dit werd uitvoerig bewezen naar aanleiding van het dichtgaan van de Sint-Rafaels kerk en de Paterskerk dit jaar”, besloot de voorzitter van de kerkraad. Na de viering werd in de feesttent, opgesteld voor de kerk, het volksfeest verder gezet en dit met de volle medewerking van het verenigingsleven van de Bosmolens. Op de foto zien we bisschop Jozef De Kesel met burgemeester Bert Maertens, pastoor Ludwig Debaere en leden van de kerkraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is