500 man feliciteert Bourgeois

Door Bert Maertens op 6 oktober 2014, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - IZEGEM VIERDE ZIJN KERSVERS MINISTER-PRESIDENT MET VOLKSFEEST

Izegem heeft zijn Vlaams minister-president gevierd met een groot volksfeest. Heel wat sympathisanten en Izegemnaren kwamen Geert Bourgeois feliciteren met zijn mandaat.

Geert Bourgeois legde op 25 juli de eed af als nieuwe Vlaams minister-president. De Izegemnaar is ook nog steeds voorzitter van de gemeenteraad in zijn eigen stad. "We konden dit niet zomaar aan ons laten voorbijgaan", vertelt partijgenoot en burgemeester van Izegem, Bert Maertens (N-VA) trots. "We hebben dan ook meteen de koppen bij elkaar gestoken om iets te organiseren."

De Izegemse N-VA-afdeling maakte er meteen een volksfeest van. "Ik had het genoegen om van dichtbij getuige te zijn van Geerts politieke carrière. Hij is een ijverige West-Vlaming en hij heeft hard getimmerd aan zijn weg. Vandaar dit evenement. We nodigden een aantal bekende politici en collega's van Geert uit. In de voormiddag was er een academisch deel in De Leest. De zaal zat afgeladen vol. In de namiddag volgde er een volksfeest waarop iedere Izegemnaar was uitgenodigd. Er was live muziek, grime voor de kinderen, een authentieke draaimolen, een ijskar... Ik was overigens ook benieuwd of Geert zich - Jean-Luc Dehaene-gewijs - eens zou laten gaan op de rodeostier, maar dat heeft hij toch aan zich laten voorbijgaan", lacht burgemeester Maertens.

Geen partijpolitiek feest
De organisatoren nodigden heel wat bekende koppen en collega's van de kersverse minister-president uit. De gesprekken werden in goede banen geleid door Siegfried Bracke. Ook Frieda Brepoels was erbij. "Geert was vanaf het eerste ogenblik een hard werkend parlementslid", vertelt ze. "Soms kon hij ook heel koppig en hardnekkig zijn. Hij staat voor een moeilijke periode, maar ik wens hem veel succes toe."

Ook minister Ben Weyts was aanwezig. Hij werkte een tijdlang als woordvoerder en adjunt-kabinetchef voor Bourgeois. "Hard werken, dat heb ik van hem geleerd. Van 2004 tot 2008 werkte ik op zijn kabinet. Het is fijn dat ik nu terug aan zijn zijde mag staan en wil hem een fantastisch mandaat toewensen."

Bourgeois zelf blikt met een warm hart terug op zijn feest. "Het was schitterend van begin tot einde", vertelt hij. "Deze voormiddag waren er vooral mensen die me kennen. In de namiddag zag ik vooral veel Izegemnaars. Ik heb alvast heel wat handjes geschud. Ik had niet verwacht dat er zo veel volk zou zijn. Ik had vooraf al gezegd dat het niet nodig was dat ze dit allemaal voor mij organiseren, maar ik weet dat dit met heel veel liefde gedaan werd."

"Er zijn zeker meer dan 500 mensen langs geweest", vult burgemeester Bert Maertens aan. "Dat waren bovendien niet enkel N-VA-sympathisanten. Er zijn heel wat Izegemnaren die dit gewoon deden voor Geert en dat was ook onze bedoeling. We wilden er geen partijpolitiek feest van maken."

 

De top van de N-VA kwam Izegemnaar Geert Bourgeois feliciteren met zijn mandaat. - Foto Jos Bogaerts

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is