71 procent in overtreding tijdens controleactie met nieuw flitstoestel

Door Bert Maertens op 23 januari 2018, over deze onderwerpen: Izegem, Mobiliteit en Openbare Werken

Het nieuwe flitstoestel van de politiezone RIHO werd ook al in Izegem ingezet. “Onder andere in de Italianenlaan werd een controle gedaan in de schoolomgeving”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “Daar is bij de start en het einde van de lessen, net zoals aan heel wat Izegemse scholen, een zone 30 met variabele borden. De eerste controleactie leverde er direct verbijsterende resultaten op. Van de 217 gecontroleerde voertuigen waren er 154 in overtreding.”

“Op vraag van de stad Izegem werd het nieuwe mobiele flitstoestel door de politiezone aangekocht”, verduidelijkt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “Met dit toestel kan geflitst worden op plaatsen waar met de flitswagen om praktische redenen geen controle kan uitgevoerd worden.”

“Zeker in schoolomgevingen, maar ook in een aantal straten waar we regelmatig opmerkingen krijgen over te hoge snelheid, kunnen we op die manier de snelheid controleren en op basis van de eerste resultaten blijkt de investering geen overbodige luxe”, zegt Himpe.

Volgens commissaris van politie Carl Vyncke werden de resultaten in de Italianenlaan op 20 minuten opgemeten. “Ook een aantal bromfietsers mag een proces-verbaal verwachten, want ook voor hen is de zone 30 daar van toepassing”, besluit Carl Vyncke.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is