8,8 miljoen euro voor een betere mobiliteit in Midden-West-Vlaanderen

Door Bert Maertens op 20 december 2017, over deze onderwerpen: Izegem, Mobiliteit en Openbare Werken
8,8 miljoen euro voor een betere mobiliteit in Midden-West-Vlaanderen

BRUSSEL - De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voor 2018 is goed nieuws voor de mobiliteitsinvesteringen in Midden-West-Vlaanderen. “Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) maakt volgend jaar 8,8 miljoen euro vrij voor investeringen in onze regio”, zegt Vlaams Parlementslid Bert Maertens (N-VA), die de planning kon inkijken.

Minister Weyts zorgt voor recordinvesteringen in fietsinfrastructuur, waterwegen, openbaar vervoer én weginfrastructuur. Er kan zo volop werk gemaakt worden van vlotter en veiliger verkeer voor alle weggebruikers. Dat is ook cruciaal voor de leefbaarheid en de economische ontwikkeling van West-Vlaanderen.

De planning van het AWV leest als een lange lijst van belangrijke investeringen in de toekomst van West-Vlaanderen. “Enkele grote investeringen in Midden-West-Vlaanderen zullen een duidelijk hefboomeffect op het vlak van de mobiliteit en economie hebben. Zo wordt er in Ingelmunster vier miljoen euro geïnvesteerd in de herinrichting van de N357 (Oostrozebekestraat). De minister maakt verder 2,8 miljoen euro vrij voor nieuwe fietspaden tussen Beernem en Wingene, één miljoen euro voor structureel onderhoud van de Ringlaan in Pittem en 500.000 euro voor de aanleg van een rotonde op de kruising van de N305 en N327 in Oostrozebeke."

Herinrichting op- en afrittencomplex E403 in Izegem

De minister reserveert in 2018 ook een half miljoen euro voor noodzakelijke onteigeningen voor de herinrichting van het op- en afrittencomplex nr. 7 aan de E403 in Izegem”, weet Bert Maertens, die ook burgemeester is van de stad. “In de planning is dan in 2019 in 1,5 miljoen euro voor de effectieve werken voorzien. Ik dring bij de Vlaamse overheid al jaren aan op een structurele oplossing voor de vele files op dit knooppunt en de economische schade die onze vele bedrijven uit Izegem, maar ook uit Roeselare, hierdoor leiden. Ik ben dan ook echt tevreden dat minister Weyts dit groot probleem nu concreet zal aanpakken, door een herinrichting met verschillende bypasses naar de autosnelweg.

Izegems mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA) pleit bovendien al heel lang voor de uitbreiding van de carpoolparking aan het op- en afrittencomplex. “Cijfers tonen duidelijk aan dat er al jaren te weinig parkeercapaciteit is op de carpoolsite. Ik hoop dat de plannen van de minister en AVW ook de uitbreiding van de carpoolparking inhouden. We brachten dat al verschillende keren ter sprake tijdens overlegmomenten met de Vlaamse overheid. Ik zal dit dossier zeker ter harte blijven nemen nu de plannen concreet worden”, aldus Kurt Himpe.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is