Afrittencomplex E403 wordt aangepast

Door Bert Maertens op 6 december 2014, over deze onderwerpen: Izegem, Mobiliteit en Openbare Werken

IZEGEM - Om de verkeersdoorstroming aan het op- en afrittencomplex van de E403 aan het kanaal Roeselare-Leie te verbeteren, wil het Agentschap Wegen en Verkeer het complex herinrichten met zogenaamde bypasses of doorsteken.

'Volgens de federale politie staat er in Izegem regelmatig een wachtrij tot boven op de brug over de E403. Het aanleggen van bypasses zou de doorstroming in het sas tussen de twee verkeerslichten langs de Noordkaai moeten verbeteren. Daardoor kan het verkeer op de afritten vlotter doorstromen', zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

Er zullen extra doorsteken komen: twee van en naar de E403 aan de kant van Roeselare en een voor het verkeer van Izegem naar Brugge.

Tegelijkertijd wordt bekeken of het nuttig is om de carpoolparking te verhuizen. Die parking onder de E403 kwam al vaker in opspraak.

De parking is oververzadigd en het wegrijden verloopt niet altijd vlot. Een van de opties is een nieuwe locatie.

'Dit zou een mogelijke oplossing zijn als de bypasses niet zouden volstaan voor de verkeersafwikkeling. Dan wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ook een extra strook aanleggen tussen de twee verkeerslichten richting Roeselare. Dan zou de carpoolparking moeten wijken.'

Door de werkzaamheden aan het andere op- en afrittencomplex van de E403 ter hoogte van de N36, moet de uitvoering van die plannen nog even wachten.

Vlaams parlementslid en burgemeester Bert Maertens (N-VA) probeert intussen bij Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) een timing los te krijgen. 'De Izegemse carpoolparking staat maar op de achtste plaats op de prioriteitenlijst van aan te passen carpoolparkings in de provincie. Door de plannen van AWV hopen we meer prioriteit te krijgen', zegt Maertens.

 

Bron: fmr, De Standaard/West-Vlaanderen, 06.12.2014, p. 43

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is