Afrittencomplex wordt in 2017 aangepakt

Door Bert Maertens op 27 december 2014, over deze onderwerpen: Izegem, Mobiliteit en Openbare Werken

IZEGEM/ROESELARE - De kogel is door de kerk: het op- en afrittencomplex van de E403 ter hoogte van het kanaal Roeselare-Leie wordt in 2017 aangepakt. De overheid bekijkt ook hoe ze de carpoolparking kan uitbreiden. Die barst nu uit zijn voegen.

Dat een aanpassing van het op- en afrittencomplex van de E403 ter hoogte van het kanaal Roeselare-Leie op de grens van Izegem met Roeselare er zat aan te komen, werd al eerder bekendgemaakt. Nu is er echter een concrete timing op de werken geplakt.

Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Izegem Bert Maertens (N-VA) in antwoord op een parlementaire vraag aan minister Ben Weyts (N-VA). Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal het complex herinrichten met zogenaamde bypasses of doorsteken. De aanpassingswerken zullen plaatsvinden in 2017.

Op de twee kruispunten die deel uitmaken van het op- en afrittencomplex komen er extra doorsteken: twee van en naar de E403 aan de kant van Roeselare en één voor het verkeer van Izegem naar Brugge.

''Het detailontwerp van die bypasses wordt opgemaakt in 2015', zei de minister me. De effectieve aanleg kan dan pas volgen na aflevering van de stedenbouwkundige vergunning en de gunningsprocedure. En er moet uiteraard ook voldoende budget worden vrijgemaakt. Hij verwacht de eigenlijke uitvoering van de werken in 2017', zegt Maertens. 'Maar als het toch nog eerder zou kunnen, dan zal ik daar vanuit de stad en vanuit het parlement alles voor doen.'

Izegems schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) is tevreden dat er een oplossing voor het verkeersknooppunt in het verschiet ligt. 'Op de kruispunten stellen heel wat rechts afslaande voertuigen zich op tussen het doorgaand verkeer. Dat belemmert de doorstroming en leidt vaak tot een wachtrij tot boven op de brug over de E403. Het aanleggen van bypasses zou de doorstroming in het sas tussen de twee verkeerslichten langs de Noordkaai moeten verbeteren. Daardoor kan het verkeer op de afritten vlotter doorstromen.'

Himpe ijvert ook al jaren voor een uitbreiding van de huidige carpoolparking onder de E403. Die barst uit zijn voegen. Een uitbreiding is dus zeker gewenst.

 

Bron: Frank Meurisse, De Standaard/West-Vlaanderen, 27.12.2014, p. 38

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is