Albanese maffia aan banden gelegd

Door Bert Maertens op 6 juni 2014, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM/ROESELARE - Het lijkt erop dat in onze provincie de Albanese maffia aan banden is gelegd. "Er zijn in Izegem de laatste tijd geen nieuwe feiten meer boven water gekomen", aldus burgemeester Bert Maertens (N-VA).

De stad werd in 2013 geplaagd door Albanese bendes die amok maakten in de uitgangsbuurt. Zo was er onder meer sprake van afpersing. Ook in Roeselare sloegen de Oost-Europeanen toe. Zo werd op een bepaald moment in De Loods in Roeselare een politieman in burger in elkaar geslagen. Twee daders vlogen achter tralies. De provincie werd ter hulp geroepen, waarop gouverneur Carl Decaluwé de coördinatie op zich nam. "Het onderzoek is in handen van het federaal parket en daarin zou wel vooruitgang worden geboekt", zegt de burgemeester. "Ik denk dat de aanpak van de stad en de politie daar zeker mee te maken hebben", aldus Bert Maertens. Bovendien zijn er Albanese vechtersbazen veroordeeld voor enkele incidenten."

Probleem niet verplaatst

Ook provinciegouverneur Decaluwé heeft de indruk dat de situatie verbeterd is. Hij zegt geen weet te hebben dat het probleem zich zou hebben verplaatst naar andere West-Vlaamse gemeentes of steden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is