Begin 2017 duidelijkheid over onteigeningen Menen

Door Bert Maertens op 19 november 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

In het kader van het Seine-Scheldeproject gebeuren ingrijpende werken aan de Leie. Begin 2017 zal duidelijk worden of er onteigeningen plaatsvinden.

Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) laat weten dat er meer duidelijkheid komt over de mogelijke onteigeningen in het kader van het Seine-Scheldeproject. Dit project voorziet in ingrijpende werken, de verhoging van de brug over de Leie en de verbreding van de bocht. Het voorontwerp voor de Leiewerken moet begin 2017 klaar zijn en goedgekeurd worden. Dan pas zal duidelijk worden of er effectief onteigeningen zullen plaatsvinden. "Waterwegen & Zeekanalen (W&Z) verzekert echter op geregelde tijdstippen de omwonenden te informeren over de stand van zaken", zo zegt Bert Maertens.
Er ligt nog heel weinig vast. Ook de toekomst van de brug van de N32 en de brug 'Avenue Port Fluvial' is nog niet zeker. "Momenteel zijn in geen aanpassingen voorzien. Maar een actualisatiestudie moet definitieve bevestiging bieden", aldus Maertens.

Voetgangers- en fietsbrug

Wat hij wel zeker weet, is dat er een voetgangers- en fietsbrug komt. Er zijn nog geen concrete plannen, maar minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) bevestigt dit. "Die voetgangersbrug hadden wij ook in het masterplan voorzien. Onze ideale plaats is in het verlengde van de Grondwetstraat. We moeten afwachten wat verantwoordelijke W&Z ermee doet", geeft schepen Tom Vlaeminck (Open VLD) mee. Hij kon verder weinig commentaar kwijt. "Alle touwtjes zijn in handen van Waterwegen en Zeekanalen. Binnenkort zitten we samen en dan zullen zij daarover communiceren."

 

Bron: djr, Het Nieuwsblad/Regionaal: Kortrijk-Waregem-Menen, 19.11.2015, p. 5

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is