“Belijning parkeerplaatsen carpoolparking noodzakelijk”

Door Bert Maertens op 1 oktober 2015, over deze onderwerpen: Izegem, Mobiliteit en Openbare Werken

Provincieraadslid en Izegems schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) dringt bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan om de belijning van de parkeerplaatsen op de carpoolparking aan het op- en afrittencomplex van de E403 aan het kanaal Roeselare-Leie zo snel als mogelijk opnieuw in orde te brengen.

“De carpoolparking is eigenlijk te klein voor het aantal autobestuurders dat er gebruik van maakt”, aldus de schepen. “Uit de laatste statistieken van 2014 bleek al dat de carpoolparking een gemiddelde bezettingsgraad heeft van 105 procent, eigenlijk een overbezetting. Doordat de belijning van de parkeerplaatsen nauwelijks zichtbaar is, gaan er parkeerplaatsen verloren. Bepaalde carpoolers klagen ook over schade aan de wagens doordat autobestuurders niet in de eigenlijke vakken parkeren.”

Eerder bleek al uit een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester Bert Maertens (N-VA) dat AWV in 2017 het op- en afrittencomplex helemaal zal vernieuwen. Dan zal er ook uitgekeken worden naar een nieuwe locatie voor de carpoolparking. Een mogelijkheid is langs de afgesneden oeverweg, parallel aan de Graankaai in Roeselare. De inpasbaarheid van zo’n parking in een zone voor watergebonden bedrijven moet nog bekeken worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is