Bert Maertens naar Vlaams parlement

Door Bert Maertens op 23 juli 2014

Bert Maertens (N-VA). - Foto KosIZEGEM - Nu Geert Bourgeois zo goed als zeker minister-president van de Vlaamse regering wordt, betekent dat ook dat hij zijn zitje in het Vlaams Parlement moet afstaan. Dat gaat naar zijn eerste opvolger en Izegems burgemeester Bert Maertens.

"Ik ben uiteraard verheugd dat ik de kans krijg om in het Vlaams Parlement te zetelen", reageert Bert Maertens vanuit zijn vakantieadres in de Franse Dordognestreek. "Ik heb al vier jaar ervaring in de Kamer, waar ik in 2010 Geert ook al opvolgde, maar ik denk dat ik dit keer nog meer kan putten uit mijn ervaring. Die deed ik indertijd op als zijn kabinetsmedewerker toen hij Vlaams minister was. Het staat nog niet vast op welke beleidsdomeinen ik me zal storten, maar ik zou me graag verdiepen in openbare werken en mobiliteit, huisvesting en binnenlands bestuur. Op dat vlak hoop ik vanuit Brussel ook veel voor mijn stad en de ruime regio te kunnen doen. Zo hoop ik de plannen voor een ovonde met fietserstunnel aan de Rijksweg en Krekelmotestraat in een stroomversnelling te krijgen."

Eedaflegging

De burgervader keert straks ook vervroegd terug uit vakantie om op tijd bij de eedaflegging te zijn. "De fractievergadering morgen (vandaag - nvdr.) mis ik nog, maar donderdag woon ik het partijcongres bij en als alles goed gaat, leg ik vrijdag de eed af in het parlement. De combinatie met het burgemeesterschap blijf ik behouden. Tijdens mijn eerste jaar met de sjerp had ik door die combinatie niet altijd tijd genoeg in de Kamer, maar nu ik gerodeerd ben, ben ik ervan overtuigd dat dit vlotter zal gaan", besluit hij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is