Budabrug later open dan gepland

Door Bert Maertens op 24 september 2014, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

De Budabrug over de Leie in Kortrijk zal eind september nog niet open kunnen gaan. Nochtans was dat zo vooropgesteld. Maar een defect dat begin september tijdens een testbeweging aan het licht kwam, gooit roet in het eten. De schade zal pas eind deze maand bepaald kunnen worden, waarna nog herstellingswerken moeten volgen. Dat vernam Vlaams parlementslid Bert Maertens (N-VA) van het kabinet van Ben Weyts, de nieuwe minister van Openbare Werken en Mobiliteit.

De Budabrug laat al een tijdje op zich wachten. De brug, die de Overleiestraat met de Budastraat moet verbinden, kampte reeds met een reeks vertragingen en tegenslagen, maar zou dit najaar feestelijk geopend worden. Echter, op dinsdag 2 september kwam bij een testbeweging een hydraulische leiding los uit een koppeling, waardoor de brug schade leed en in een schuine positie kwam te staan. Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA), lid van de Commissie Mobiliteit en Openbare Werken, vernam van het kabinet van bevoegd minister Ben Weyts dat de omvang van de schade pas eind deze maand duidelijk zal zijn. Daarna kunnen de herstellingswerken worden uitgevoerd. De plannen om de brug eind september te openen mogen dus helaas worden opgeborgen.

"De vernieuwing van de Budabrug kadert in het Seine-Scheldeproject, dat een vlotte binnenvaartverbinding voor grote schepen tussen de bekkens van de Seine en de Schelde mogelijk moet maken. Eind dit jaar zouden de moderniseringswerken van de Leie in Kortrijk ongeveer voltooid moeten zijn, maar deze timing komt nu dus in het gedrang", aldus Bert Maertens, die het dossier de komende maanden zal blijven opvolgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is