Burgemeester Bert Maertens legt eed af in Vlaams parlement

Door Bert Maertens op 26 juli 2014

De Izegemse burgervader kwam terug uit vakantie in Zuid-Frankrijk om de eed af te leggen als Vlaams parlementslid. BLGIZEGEM - Bert Maertens (32) legde gistermiddag de eed af als Vlaams parlementslid. De Izegemse burgemeester vervangt stadsgenoot Geert Bourgeois die de nieuwe minister-president van Vlaanderen is.

Na de eedaflegging van de nieuwe Vlaamse regering, met Izegemnaar Geert Bourgeois als minister-president, kon gistermiddag ook Bert Maertens (N-VA) de eed zweren als Vlaams volksvertegenwoordiger. De Izegemse burgemeester keerde daarvoor vervroegd terug uit zijn vakantie in Frankrijk. ‘Normaal zou ik tot zondagavond met mijn dochtertje in de Dordogne zijn gebleven, maar voor zo’n belangrijke gebeurtenis onderbrak ik natuurlijk met plezier mijn vakantie.’

Maertens was de voorbije jaren al lid van de federale kamer als opvolger voor Geert Bourgeois. Nu verhuist hij als eerste opvolger bij N-VA West-Vlaanderen naar het Vlaams parlement om de zetel van zijn stadsgenoot Geert Bourgeois in te nemen.

Hij wil dat blijven combineren met het burgemeesterschap van Izegem. ‘Het Vlaams parlement heeft namelijk nog meer raakvlakken met het lokale niveau zodat ik mij misschien nog beter kan inzetten voor Izegem’, zegt Maertens.

Ook Bourgeois blijft gemeenteraadslid in Izegem. Maar of hij ook voorzitter van de gemeenteraad blijft, is nog niet beslist.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is