Burgemeester is schipper voor een dag

Door Bert Maertens op 28 augustus 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

IZEGEM - Burgemeester van Izegem en Vlaams parlementslid Bert Maertens (N-VA) heeft een dagje stage gelopen bij containertransportbedrijf PortConnect in Zeebrugge. Dat deed hij op uitnodiging van werkgeversorganisatie Voka.

Tijdens de stagedag leerde Maertens het binnenvaartleven kennen en vaarde hij mee op een van de schepen van het bedrijf. "Een fantastische ervaring, zeker omdat ik in het Vlaams parlement dossiers opvolg rond onze waterweginfrastructuur en de binnenvaart", vertelt Maertens. "Tijdens de stagedag kreeg ik 's morgens uitleg over het bedrijf en niet veel later zaten we al op een schip naar Vlissingen om een vracht op te halen. Ik leerde hoe het reilen en zeilen op zo'n schip er aan toe gaat, maar ook dat er nog heel wat euvels in de wetgeving zijn waar de sector nog van wakker ligt."

Bert Maertens nam even plaats in de stuurhut. - Foto Proot

PortConnect is een van de pioniers op het vlak van estuaire vaart, wat betekent dat het een van de eerste bedrijven is die met versterkte binnenschepen over de Noordzee een route langs de kust tussen de havens en de monding van de Westerschelde volgt. "Wat anders een dag zou duren, kan je op die manier in twee uur afleggen", zegt Maertens. "Dat wil ik de komende jaren vanuit het parlement zeker stimuleren. Toch verliep niet alles even vlekkeloos. Eens in Vlissingen aangekomen, bleek het laden van het schip met 170 wagens uitgesteld tot 20 uur. Omdat we zo lang niet konden wachten, hebben we de terugtocht dan maar met de wagen aangevat", lacht hij. 

 

Bron: VDI op hln.be (foto Proot)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is