Burgemeester tapt pintjes

Door Bert Maertens op 5 september 2015, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - De Izegemse burgervader Bert Maertens tapte gisteren zelf de pintjes in het jeugdhuis De Tunne tijdens het Bal van de Burgemeester.

Het Bal van de Burgemeester was gisteren aan zijn derde editie toe. Vernoemd naar de tapper van dienst: burgemeester Bert Maertens (N-VA). In jeugdhuis De Tunne mocht de drank opnieuw rijkelijk vloeien, voornamelijk voor de schoolgaande jeugd. De burgemeester moest het wel niet alleen rooien. Hij kreeg hulp van schepen van jeugd Caroline Maertens (N-VA) en haar opvolger Lothar Feys (N-VA).

'Toen een nieuwe bende enkele jaren geleden het jeugdhuis in handen nam, wilden ze er opnieuw een dynamische plek van maken. Het bal is een van de evenementen die toen ontstaan is. Als opener van het werk- en schooljaar is het ondertussen een jaarlijkse traditie geworden', zegt burgemeester Maertens, terwijl hij de klanten op hun wenken bedient.

Jeugdsentiment

'Het is een stukje jeugdsentiment, want ik ben vroeger zelf vele jaren actief geweest in het JOC en in de jeugdbeweging. Maar het is ook een confronterend moment, want ik besef dat ik niet meer echt tot de jeugd behoor, hoewel ik als 34-jarige een jonge burgemeester ben.' Schepen van Jeugd Caroline Maertens amuseert zich aan de toog. 'We zijn het intussen al wat gewoon. Gelukkig heb ik twee goede helpers. We willen dit evenement zeker blijven doen.' En de opvolging is verzekerd, want ook toekomstig schepen van jeugd Lothar Feys, met voldoende tapervaring uit zijn eigen café, hielp de glazen vullen. 'Als het in 2018 fout loopt, heeft Bert nog een toekomst in de horeca', zegt hij met een knipoog.

Aansluitend op het bal was er een dj-contest. De winnaar speelt eind deze maand op de Tunnefeesten.

De burgemeester kreeg hulp van schepen achter de tapkast. Foto: fmr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Stephanie Demasure - foto fmr, Het Nieuwsblad/Roeselare-Tielt-Izegem, 05.09.2015, p. 40

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is