Burgers werken mee aan langetermijnvisie in Izegem

Door Bert Maertens op 22 december 2014, over deze onderwerpen: Izegem

Izegem wil samen met de burgers een nieuwe langetermijnvisie uitwerken.

Met "Visie 2030" wil het stadsbestuur een draagvlak creëeren om enkele belangrijke pijnpunten in de binnenstad weg te werken. Binnenkort gaat een team van specialisten aan de slag met het project dat het uitzicht van Izegem binnen 20 jaar moet bepalen.

Het gaat om een samenwerking tussen het Nederlandse Palmbout Urban Landscapes en het Antwerpse Collectief Noord. Maar ook de burgers zullen betrokken worden in het project, met vijf thematische sessies. "En we gaan ook de oppositie erbij betrekken, zodat we een ruim draagvlak hebben", aldus burgemeester Bert Maertens (N-VA).

Masterplan

Tegen de zomer van 2015 moeten de gesprekken resulteren in een Masterplan. Izegem staat namelijk voor enkele grote uitdagingen. Dit jaar nog wordt bijvoorbeeld het laatste stukje industriegrond ingenomen. "We gaan dus zeker nagaan of we in de hoogte kunnen uitbreiden en op die manier eventueel zelfs landmarks kunnen realiseren", klinkt het.

Kanaalbrug

Ook de brug over het Kanaal Roeselare-Leie blijft een doorn in het oog, want die snijdt dwars door de Korenmarkt en stationsomgeving. Al jarenlang wordt hier gezocht naar een oplossing, maar concrete plannen zijn er nog steeds niet. "Bovendien komt er op de nabijgelegen site Strobbe 8.000 vierkante meter vrij, pal in het centrum. Dat biedt ons de kans om nu alles op te nemen en te kijken wat de mogelijkheden zijn", aldus schepen voor Ruimtelijke Ordening Frank Duhamel (sp.a).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is