Chiro bivakkeert in tuin van burgemeester

Door Bert Maertens op 6 augustus 2014, over deze onderwerpen: Izegem

Burgemeester Bert Maertens (rechts) ving de Chiromeisjes uit Zaventem op in zijn tuin. FMRIZEGEM - De Chiro van Zaventem maakt er een gewoonte van om tijdens het jaarlijkse kamp op tweedaagse te trekken. Maar het was maandagnacht wel de eerste keer dat ze zo in de tuin van een burgemeester belandden.

De stad Izegem is een gastvrije plek. Zoveel is duidelijk voor de leden van Chiro Zaventem, nadat twee van hun groepen spontaan Izegem binnenstapten en een slaapplaats zochten én vonden. Voor de Kwikjes eindigde de zoektocht naar onderdak zelfs in de tuin van burgemeester Bert Maertens (N-VA).
‘We hebben al op veel locaties vertoefd, maar de tuin van een burgemeester is echt wel iets uniek’, waren de Kwiks het volmondig eens.
Toch had het heel wat voeten in de aarde vooraleer de slaapplaats gevonden werd. De jeugdbeweging klopte op diverse plaatsen aan, onder meer bij andere jeugdbewegingen, maar veelal waren die zelf op bivak. Via de jeugddienst werd uiteindelijk de burgemeester opgebeld, die zelf met het idee kwam zijn tuin ter beschikking te stellen.
‘Ik dacht dat ik zelf nog een complete tent op zolder had liggen, maar dat bleek niet het geval’, zegt Bert Maertens die dan maar een oproep op Facebook lanceerde. In een mum van tijd boden tal van stadsgenoten een tent aan en zo kon de jeugdbeweging de nacht doorbrengen in de tuin van de burgemeester.
Bart Maertens, zelf jarenlang actief bij de scouts, zag het graag gebeuren. ‘Het kriebelt om ook weer eens te gaan kamperen. Ik beloofde het aan mijn dochter, maar het is er tot nu toe niet van gekomen. Nu ik dit zie, moet ik er toch echt werk van maken.’

Grote garage

De Chiro van Zaventem logeert eigenlijk in De Miere in Meulebeke. Maar bij elk kamp hoort een tweedaagse trektocht. En dan zoeken de groepen zelf onderdak.
Tegen 10 uur gisterenmorgen was het tentenkamp weer opgebroken. De groep ging ontbijten en trok daarna richting het open zwembad.
Een andere delegatie van dezelfde Chiro, de Rakkers, had iets minder geluk, maar belandde toch veilig en wel in de Lendeleedsestraat waar ze konden overnachten in de grote garage van een gezin. Ook die groep had het er naar zijn zin.
De twee overige geledingen van Chiro Zaventem trokken respectievelijk met de fiets naar Brugge en op dagtocht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is