De Lijn onderzoekt knelpunten langs mogelijk trambustraject tussen Kortrijk en Hoog Kortrijk

Door Bert Maertens op 7 december 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
Afbeelding: kw.be

Dat leert Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) uit het antwoord op zijn parlementaire vraag aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).

Begin oktober startte De Lijn de studie op, die minstens zes maanden in beslag zal nemen. Van 9 tot 23 oktober 2015 liep in Kortrijk al een proefproject dat het gebruik van de trambus in de stedelijke omgeving van Kortrijk uitprobeerde. Deze test werd door De Lijn West-Vlaanderen algemeen positief geëvalueerd.

"Wel merkte De Lijn op dat de weginfrastructuur vandaag geenszins voorzien is op de komst van zo'n trambus. De test was ook niet voldoende om een gefundeerde beslissing te kunnen nemen over het al dan niet invoeren van trambussen in Kortrijk", zegt Bert Maertens. Een volgende stap is een doorstromingsstudie. "Die wil alle doorstromingsknelpunten op het traject in kaart brengen, net als hun aandeel in het geheel van rijtijdverliezen. Simulaties moeten dan uitmaken op welke manier een knelpunt best kan worden aangepakt en wat dan de rijtijdwinst is", aldus Bert Maertens.

 

Bron: FJA op kw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is