Defensie schuift zoveelste factuur door naar volgende regering

Door Bert Maertens op 13 maart 2014, over deze onderwerpen: Leger

Defensie zal de defecte ontmantelingsinstallatie van DOVO in Poelkapelle niet snel vernieuwen, ook al behoort dat onderdeel van ons leger tot de absolute wereldtop op het vlak van ontmijning.

“De bevoegde minister De Crem en de federale regering ontlopen zo nog maar eens hun verantwoordelijkheid. Ze schuiven de factuur door naar de volgende regering, zoals dat intussen al voor veel meer vervangingsinvesteringen van Defensie is gebeurd. Dat heet schuldig verzuim”, stelt N-VA-Kamerlid en -defensiespecialist Bert Maertens.

Het Defensiebudget slinkt al jaren zienderogen.

“Bij elke federale besparingsronde staat ons leger, onder druk van de linkse partijen, op de eerste rij. Het vet is er al lang af, maar sinds enkele jaren snijdt de regering ook in de spieren. De N-VA vindt dat Defensie de afgelopen jaren al voldoende heeft bespaard, zodat de marge meer dan op is. We willen niet genoodzaakt zijn om onze internationale ambities fors terug te schroeven”, waarschuwt Maertens. “Maar het is duidelijk dat we zelfs met een zelfde budget ook keuzes zullen moeten maken.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is