Digitaal duwtje voor 27 gemeenten en OCMW's

Door Bert Maertens op 28 maart 2017, over deze onderwerpen: Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken

MEISE / KAPELLE-OP-DEN-BOS - De Vlaamse regering geeft 27 gemeenten ondersteuning om hun ICT-capaciteit en de kwaliteit van hun digitale dienstverlening op te krikken.

Tot die extra ondersteuning werd beslist door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) op vraag van haar partijgenoot, volksvertegenwoordiger Bert Maertens. Een screening, ondersteund door de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG), wees uit dat de kwaliteit van het digitaal informatiebeheer in vele Vlaamse gemeenten en OCMW's verschillend is. Voor de gemeenten en OCMW's die minder goed scoorden, is er nu een ondersteuningspakket. Van de vijftig lokale besturen die niet goed scoorden in de zogenaamde I-monitor, tekenden er 27 in op het aanbod. De lijst van de deelnemende lokale besturen laat een grote verscheidenheid zien.

Extra begeleiding

In de regio worden de gemeenten Meise, Kapelle-op-den-Bos en het OCMW van Machelen extra ondersteund. “Het ondersteuningsaanbod bestaat uit twintig dagen begeleiding”, zegt Maertens. “Dit moet resulteren in een concreet actieplan met duidelijke doelstellingen voor onder andere het informatiebeheer en de e-dienstverlening. Op die manier kunnen we een snellere vooruitgang op IT-vlak in die bepaalde gemeenten en het bestuur bij de verschillende OCMW's bereiken.”

 

Bron: jhw, Het Nieuwsblad/Regionaal: Brussel-Noordrand, 28.03.2017, p. 2

 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Brussel-Noordrand, 28.03.2017, p. 2

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is