Dit najaar aanbesteding geluidsberm E17 Stasegem

Door Bert Maertens op 24 juli 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
Bert Maertens - foto Anne Deknock

HARELBEKE – De stabiliteitsstudie voor de zuidelijke geluidswerende dam langs de E17 in Stasegem is klaar. De aanbesteding is voorzien voor dit najaar. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) in antwoord op een parlementaire vraag over het dossier aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).

De stabiliteitsstudie voor de te realiseren geluidsberm langs de E17 in Stasegem werd eind mei aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bezorgd. “Pas hierna kon het bestek en de meetstaat worden opgemaakt. De opdrachtdocumenten zijn nu in opmaak. Door de nieuwe wet op de overheidsopdrachten moeten de opdrachtdocumenten hier nog aan worden aangepast”, zo weet Bert Maertens. De aanbesteding wordt nu voorzien voor dit najaar.

De bewoners van de wijk Keizershoek in Stasegem zijn al langer vragende partij om de geluidshinder afkomstig van de E17 aan te pakken. De noordelijke geluidsberm langs de E17 werd reeds gerealiseerd, tussen augustus 2014 en maart 2015. “Op de zuidelijke, ter hoogte van de wijk Keizershoek, blijft het echter wachten. De start van de aanbestedingsprocedure was eigenlijk al eind vorig jaar gepland. Maar uitstel is geen afstel. Ik blijf er bij de minister op aandringen dat de geluidsberm er zo snel mogelijk komt”, zegt Bert Maertens.

De eigenlijke aanleg gebeurt bij voorkeur tijdens een droge periode. “Na realisatie zal deze geluidsberm worden ingezaaid en aan de achterzijde worden beplant. De kostprijs voor de zuidelijke geluidsberm zal vergelijkbaar zijn aan die voor de noordelijke, zo’n 150.000 euro”, zo besluit Bert Maertens.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is