Drie bekende Bosmolenaars versterken Izegemse N-VA-lijst

Door Bert Maertens op 5 maart 2018, over deze onderwerpen: Izegem

Op de Izegemse N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober prijken drie bekende en betrokken inwoners van De Bosmolens als nagelnieuwe kandidaten: apotheker Virginie Derumeaux, ondernemer Diederik Pattyn en Annelies Demey, centrumleider van dienstencentrum De Leest.

We zijn erg tevreden dat Virginie, Diederik en Annelies onze ploeg voor de verkiezingen versterken. Het zijn stuk voor stuk enthousiaste actievelingen, zowel beroepsmatig als in hun vrije tijd, waarin ze als vrijwilliger ook veel verantwoordelijkheid nemen. Een ideaal profiel dus voor de gemeentepolitiek. Ze zijn echt geworteld in Izegem en weten dus heel goed wat reilt en zeilt in onze stad. Van die kennis, ervaring én van hun dynamiek kan de N-VA nu gebruik maken om ook op De Bosmolens hopelijk veel kiezers te overtuigen om onze partij hun stem te geven”, zeggen voorzitter Hein Depoorter en burgemeester-lijsttrekker Bert Maertens in koor. 

Virginie Derumeaux (40 jaar) is al 14 jaar het vertrouwde gezicht van Apotheek De Bosmolens in de Meensesteenweg. Virginie is gehuwd met Kristof Holvoet en is mama van drie kinderen: Amélie (7 jaar) en de tweeling Loïc en Jérôme (6 jaar). Ze is niet alleen een bekend gezicht in haar apotheek, Virginie vult haar vrije tijd ook als voorzitter van de ouderraad van de Heilige Familieschool op de Bosmolens. “Vanuit mijn beroep als apotheker kom ik dagelijks in contact met jong en oud. Op deze manier weet ik goed wat er leeft in onze stad. De huidige ploeg onder leiding van burgemeester Bert Maertens is goed bezig, maar het werk is nog niet af. Ik wil hier graag mijn steentje toe bijdragen”, zo zegt Virginie.

Diederik Pattyn (61 jaar) woont samen met zijn echtgenote Katrien Claeys in de Slabbaardstraat-Zuid. Samen hebben ze vier kinderen: Hein, Wouter, Jeroen en Nele. Binnenkort telt hun gezin ook zeven kleinkinderen. Diederik is bestuurder van het Izegemse marketing- en reclamebureau Artex en in die hoedanigheid ook lid van Voka en verschillende beroepsverenigingen. In Izegem is hij ook bekend als gewezen bestuurslid van de landelijke ruiterijvereniging en KFC Izegem. Diederik richt ook elk jaar, samen met enkele vrienden, de fiets- en wandeltocht Izegem-Belle in. Diederik Pattyn: “Als ondernemer met de voeten op de grond ken ik maar al te goed het belang van een duidelijke visie en het realiseren van plannen. Voortdurend inspelen op veranderingen is een permanente opdracht. Die aanpak herken ik in het de manier waarop de N-VA onze stad bestuurt. En daar wil ik aan meewerken."

Annelies Demey (44 jaar) woont samen met Bart Dewitte (Izegem Zomert, Isotopia) en haar drie kinderen Marthe, Senne en Nelle in de Klijtstraat. Annelies is ergotherapeut van opleiding en kwam professioneel na heel wat jaren in revalidatiecentrum Ten Bos terecht in Dienstencentrum De Leest. Daar bouwde ze als centrumleider, samen met zowat 65 vrijwilligers, een actieve seniorenwerking uit, van breiclubs en kaarterclubs tot taallessen en heel wat andere activiteiten voor senioren. Annelies was voorheen actief als volwassen begeleider op speelplein De Bosmolens en engageerde zich als voorzitter van de ouderraad van de school op de Bosmolens. Haar brede kijk op de wereld vind je vandaag terug in haar engagement binnen het Wereldfestival. "Met mijn keuze om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen wil ik in de toekomst actief mee het sociale beleid in onze stad verder helpen uitbouwen. Oplossingen vinden voor vereenzaming wordt één van de grootste uitdagingen de komende jaren. Samen met de ganse ploeg van N-VA wil ik hier werk van maken", aldus Annelies Demey.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is