Eerste proefbrouwsel in nieuwe brouwerij Van Honsebrouck voorgesteld

Door Bert Maertens op 7 juli 2015, over deze onderwerpen: Izegem

Vanochtend werd het eerste proefbrouwsel in de nagelnieuwe brouwerij van Van Honsebrouck voorgesteld. In januari 2016 verhuizen alle activiteiten van Ingelmunster naar de nieuwe site in Emelgem.

Brouwerij Van Honsebrouck - onder andere bekend van de Kasteelbieren, Brigand en het nieuwe Filou - bouwt sinds 15 september 2014 aan een nieuwe brouwerij op de grens tussen Ingelmunster en de Izegemse deelgemeente Emelgem. "De investering bedraagt ruim 40 miljoen euro, waarvan 1 miljoen door de Vlaamse overheid gesubsidieerd wordt", legt ceo Xavier Van Honsebrouck uit.

Ingelmunsters burgemeester Kurt Windels, burgemeester Bert Maertens van Izegem en ceo Xavier Van Honsebrouck klinken op de nieuwe brouwerij. © Frank Meurisse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze ochtend werd het eerste proefbrouwsel dat op Emelgemse bodem gebrouwen werd, voorgesteld. "Momenteel bouwen we op de 7,5 grote site van de voormalige meubelmakerij Lefevre een gloednieuwe brouwerij. Het is de eerste keer in meer dan honderd jaar dat een volledig nieuwe brouwerij wordt opgetrokken", aldus een trotse Xavier Van Honsebrouck.

Van Honsebrouck is sinds 1900 in het centrum van Ingelmunster actief en steekt komend voorjaar de gemeentegrenzen over. "Maar de band met de Brigandsgemeente zal altijd blijven bestaan", klinkt het.

De gemeentebesturen van Izegem en Ingelmunster waren met een ruime delegatie aanwezig. © Frank Meurisse

 

Izegems burgemeester Bert Maertens (N-VA) heeft het over een unieke gebeurtenis voor zijn stad. "Deze brouwerij is een geschenk voor Izegem", zegt hij. "Samen met de mensen van Van Honsebrouck én de gemeente Ingelmunster zullen we bekijken hoe we de nieuwe brouwerij in onze toeristische troeven kunnen inwerken."

De site van de 'oude' brouwerij in Ingelmunster worden door een privé-ontwikkelaar - in samenspraak met het gemeentebestuur - de komende jaren tot een nieuwe residentiële woonzone omgevormd. De afbraakwerken daarvoor starten in het voorjaar van 2016.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is