Eind november meer duidelijkheid over plannen A19-R8

Door Bert Maertens op 19 juli 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

KORTRIJK/WEVELGEM – Eind november worden de plannen bekendgemaakt voor de herinrichting van de verkeerswisselaar A19-R8. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) na een parlementaire vraag aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).

Ter hoogte van de aansluiting van de A19 met de R8 plant het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een volwaardige verkeerswisselaar. “Het dossier A19-R8 zit momenteel nog in de conceptfase. AWV is momenteel bezig met het uittekenen van de ontwerpplannen en de onteigeningsplannen. Ook werd een geluidstudie uitgevoerd die bepaalt waar er geluidsschermen moeten komen en in welk formaat”, aldus Bert Maertens.

Infomarkt eind november

AWV is van plan om een infomoment te houden voor het brede publiek. Maar eerst moeten de onteigeningsplannen zijn afgewerkt, zodat AWV met 100% zekerheid naar de betrokkenen kan stappen met de mededeling wat precies moet worden onteigend. Vervolgens kan AWV het brede publiek informeren, onder andere over de geplande geluidsmaatregelen. Bert Maertens: “Ondertussen werd in overleg met de stad Kortrijk beslist dat AWV rond eind november de plannen zal bekendmaken op een infomarkt die wordt georganiseerd door het burgerplatform ‘Bouwen aan een Beter Bissegem’. Ik ben blij dat AWV op deze manier tegemoetkomt aan de wensen van het Kortrijkse stadsbestuur. In mei werd er hierover trouwens nog een motie aangenomen in de Kortrijkse gemeenteraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is