Emelgems Dorpshuis ondergaat grondige facelift

Door Bert Maertens op 11 oktober 2017, over deze onderwerpen: Izegem
Het helemaal vernieuwde Dorpshuis in Emelgem werd feestelijk ingewijd. FOTO: SDI - nieuwsblad.be

EMELGEM - Het oud gemeentehuis van Emelgem steekt in een nieuw jasje. Het Dorpshuis is op de lift na helemaal klaar voor gebruik.

Het voormalige gemeentehuis van Emelgem was wat verouderd. Ook het zetelliftje, indertijd de beste oplossing, was niet meer gebruiksvriendelijk. Nadat de elektriciteit afgekeurd werd, moesten er renovatiewerken worden uitgevoerd. Het stadsbestuur greep die kans aan om meteen het hele gebouw in een nieuw kleedje te stoppen.

Het pand werd uitgerust met ledverlichting, die zo veel mogelijk werkt met bewegingsdetectors. Ledstrips zowel boven als beneden geven het gebouw meer sfeer. Er is een nieuw branddetectiesysteem en het volledige gebouw is bekabeld voor internetaansluiting.

De toneelzaal boven kreeg een verlaagd plafond voor een betere akoestiek en is uitgerust met een nieuwe geluid- en lichtinstallatie. De katrol om het gordijn te openen, is ingeruild voor een elektrisch systeem. Zo kan de scène vanuit de technische ruimte met een druk op de knop geopend worden. Ondertussen kregen de muren, plafonds, ramen en deuren in het hele gebouw de nodige lagen verf en vernis.

De zetellift verdwijnt en wordt vervangen door een plateaulift. Een personenlift was geen optie, omdat dat bouwtechnisch en qua kostprijs te ingrijpend zou zijn. De plateaulift is besteld, maar de levering liep wat vertraging op. Daardoor haalde de nieuwe lift de opening van het gebouw niet. Tegen eind november moet ze geïnstalleerd zijn. 

 

Bron: sdi, Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 11.10.2017, p. 3; cf. nieuwsblad.be

 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 11.10.2017, p. 3

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is