Emelgems Dorpshuis volledig opgefrist en opnieuw open

Door Bert Maertens op 9 oktober 2017, over deze onderwerpen: Izegem
© Foto Wim - kw.be

Zondagmiddag werd het volledig opgefriste Emelgemse Dorpshuis aan het Emelgemseplein officieel geopend.

"Welzijn betekent ook gebruik kunnen maken van goed uitgeruste infrastructuur", zegt schepen van wijkontwikkeling Caroline Maertens (N-VA). Elke bezoeker van het Emelgems oud stadhuis, zal kunnen beamen dat, behalve een aantal lokalen beneden, het niet meer hedendaags was en dat het zetelliftje al helemaal niet gebruiksvriendelijk was. Het werd hoog tijd voor wat opknapwerken. De budgetten waren niet eindeloos. We moesten keuzes maken. We hebben het Dorpshuis Emelgem - voortaan spreken we niet meer het oud gemeentehuis - een volledige make-over te geven."

De elektriciteitsinstallatie werd vernieuwd en het volledig gebouw werd opgefrist. "Ingrijpende werkzaamheden, zodat diverse gebruikers een tijdje op een andere plaats onderdak moesten zoeken voor hun activiteiten. Het gebouw werd volledig uitgerust met ledarmaturen. Zowel beneden als boven werden er ook ledstrips gebruikt om sfeer te geven. De verlichting werkt op bewegingsdetectie. De toneelzaal boven kreeg een verlaagd plafond, er is een nieuwe geluidsinstallatie en een nieuwe lichtinstallatie, de gordijnen werden vernieuwd er is een superautomatisch nieuw toneelgordijn."

"En de oude zetellift wordt vervangen door een plateaulift, maar die zal pas in november geïnstalleerd worden", vervolgt de schepen. "Het gebouw wordt daardoor heel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De nieuwe toneelvereniging Archontico geeft in oktober een al aantal voorstellingen in de vernieuwde zaal." 

 

Bron: IB - Foto Wim op kw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is