Feest voor Geert

Door Bert Maertens op 16 september 2014

Op zondag 5 oktober organiseert N-VA Izegem een feest ter ere van Geert Bourgeois, onze beroemdste inwoner. Bourgeois werd in juli minister-president van Vlaanderen en dat moet gevierd worden, vinden zijn Izegemse vrienden. Het wordt een dag voor iedereen, jong en oud, met ’s voormiddags een concert en daarna walking dinner in De Leest. En vanaf 14u is er een grote gezinshappening in en rond zaal ISO. 

Historisch. Hoe anders kunnen we de eedaflegging van ‘onze’ Geert Bourgeois als minister-president van de Vlaamse Regering beschrijven? Sinds 1977 Gemeenteraadslid in Izegem, van 1983 tot 1994 eerste schepen, om vervolgens zijn sporen te verdienen in de nationale politiek, eerst op federaal en later op Vlaams niveau, waar hij al sinds 2004 deel uitmaakt van de regering. 

De aanstelling van Geert als minister-president is een unieke gebeurtenis. Niet alleen voor Geert zelf, of voor Izegem, maar ook voor N-VA Izegem. Geert maakte de Volksunie en de N-VA groot in onze stad. Hij volgde onze afdeling ook sedert hij minister werd steeds van nabij, en omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde”, aldus burgemeester Bert Maertens. 
De stad huldigde onze minister-president al op 1 september, na de gemeenteraadszitting. Maar dat was een officiële plechtigheid, met een beperkt aantal aanwezigen. N-VA wil echter dat elke Izegemnaar, Emelgemnaar en Kachtemnaar deze unieke gebeurtenis mee kan vieren”. 

Huldeconcert in De Leest

Daarom organiseert een werkgroep van N-VA Izegem op zondag 5 oktober ‘Feest voor Geert’. De feestdag begint met een huldeconcert in de schouwburgzaal van De Leest. Fanfare Vrede en Eendracht Kachtem zorgt voor de muzikale omlijsting, terwijl (politieke) vrienden zoals Vlaams minister Ben Weyts en Kamerlid Theo Francken Geert treffend kenschetsen. Maar ook oud-burgemeester Willy Verledens, die lang samen met Geert de stad bestuurde, komt ons enkele ongetwijfeld sappige anekdotes over de nieuwe minister-president vertellen. Dit alles wordt gevolgd door een stijlvolle receptie en een verfijnd walking dinner. 

Volksfeest voor jong en oud

Op zondagnamiddag mag het al wat losser: in zaal ISO en omgeving zal een heus gratis volksfeest losbarsten voor jong en oud, met live muziekoptredens van o.a. Mojo, kinderanimatie, een hapje en een drankje, een ijskar… 

‘Feest voor Geert’ wordt een leuke feestzondag voor iedereen die Geert Bourgeois een warm hart toedraagt: alle Izegemnaren zijn er welkom om een glas te heffen op de kersverse minister-president. Maar ook sympathisanten van buiten Izegem verwelkomen we van harte! 

Het volksfeest is gratis. Inschrijven voor het huldeconcert kan via overschrijving van 50 euro per persoon op BE38 7460 0335 8672, tegen ten laatste 26 september, met vermelding “Feest voor Geert”, uw naam en het aantal ingeschreven personen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is