Fietslabelactie start van nieuw veiligheidsplan

Door Bert Maertens op 19 augustus 2015, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - Met een fietslabelactie hebben het stadsbestuur van Izegem en de politiezone RIHO gisteren het startschot gegeven van het nieuwe veiligheidsplan. Daarmee willen ze niet alleen inbraken en druggebruik aanpakken, maar ook fietsdiefstallen. Burgemeester Bert Maertens was gisteren een van de eersten die zijn fiets liet labelen. "Als je weet dat bijna een kwart van de 675 diefstallen in 2013 een fietsdiefstal was, was actie dringend vereist", vertelt hij. "Vooral aan de stationsbuurt is dat een plaag. We hebben al extra camera's geplaatst, maar met deze actie willen we er ook voor zorgen dat gevonden fietsen makkelijk te identificeren zijn, waardoor we ze sneller aan de eigenaar kunnen terugbezorgen. Je fiets laten labelen, is gratis en duurt maar een minuut."

Maarten Declercq en Katrijn Quidousse en hun dochtertjes Kaat (5) en Jitte (6) lieten alvast hun fiets labelen. "Ze fietsen nog niet lang, maar we willen van in het begin op alles voorzien zijn", zegt Katrijn. "Zeker als onze fiets ergens aan een speelplein staat en daarom nemen we het zekere voor het onzekere."

De fietslabelactie vindt nog eens plaats op Autoloze Zondag op 27 september. Daarnaast trekt de politie ook naar alle Izegemse scholen.

 

Bron: VDI op hln.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is