Gezellig verpozen op het Tilloplein

Door Bert Maertens op 14 juli 2017, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - Zondag mocht schepen van Jeugd Lothar Feys het Tilloplein officieel openen. De gezellige speel- en recreatieruimte langs de Meensestraat werd volledig opnieuw aangelegd en is klaar om jong en oud te verwelkomen. De Izegemse schepen hoopt dat het terrein duchtig zal gebruikt worden en dat het een fijne plek kan worden in het Izegemse stadsleven.

Alle buurtbewoners waren uitgenodigd op de opening van het Tilloplein in de Meensestraat. Het stadsbestuur had voor een aperifiefje gezorgd en daar kwamen een aantal mensen graag op af. “In Izine van een tijdje geleden hadden we een oproep gedaan naar de Izegemnaars en hen gevraagd welke lelijke plekjes in de stad wel eens zouden mogen aangepakt worden. Dit pleintje kwam een aantal keer naar voor en daarom beslisten we om er iets aan te doen er iets moois van te maken.”

De stad koos uiteindelijk om wat degelijke speeltuigen te installeren en ook wat bankjes te plaatsen. “Bedoeling was om hier een gezellige speel- en recreatieruimte van te maken en ik denk dat we daar wel in geslaagd zijn.” aldus schepen Feys (N-VA).

Jeugdverenigingen

De schepen van Jeugd opende het speelplein door samen met burgemeester Bert Maertens en zijn dochter Nel het lintje door te knippen. “We zijn erg tevreden met de veranderingen die we al konden doorvoeren in onze stad,” wist Feys. “Denk maar aan Eperon d’Or en de opening van Kasteelpark Blauwhuis.”

Tilloplein kreeg de naam dankzij een andere oproep in Izine. “We gingen op zoek naar een geschikte naam voor dit pleintje en vonden die uiteindelijk door een van de buurtbewoners. In de schaduw van de Sint-Tillokerk leek Tilloplein ons een mooie en geschikte naam.” De bewoners mochten niet enkel mee beslissen over de naam, maar ook hun zegje doen over hoe de ruimte er precies zou uitzien. “We zijn tevreden met het resultaat en hopen uiteraard dat er met respect en eerbied met de speeltuigen wordt omgegaan. Uiteindelijk trokken we ongeveer 15.000 euro uit voor de aanleg van het plein en we hopen dan ook dat vandalisme en andere streken uitblijven,” oppert de schepen.

“Onze stadsdiensten staan in voor het onderhoud van het pleintje. We hopen dat ook heel wat Izegemse jeugdverenigingen de weg naar het Tilloplein snel zullen vinden. Na de zomer pakken we ook de parking naast het plein aan, zodat ook die er minder troosteloos bij ligt.”

 

Bron: MVW - Foto Wim, KW De Weekbode Izegem, 14.07.2017, p. 11

 

KW De Weekbode Izegem, 14.07.2017, p. 11

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is