Half miljoen voor herinrichting op- en afritten-complex

Door Bert Maertens op 23 december 2016, over deze onderwerpen: Izegem, Mobiliteit en Openbare Werken

IZEGEM - Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zet in 2018 een half miljoen euro opzij voor de herinrichting van het op- en afrittencomplex van de E403 dat uitkomt op de Noordkaai in Izegem en Graankaai in Roeselare. Aanvankelijk stond het project gepland voor 2017, maar het schuift een jaartje op.

"Ons stadsbestuur is verheugd dat de minister hiermee voor een structurele oplossing zorgt voor de vele files op dit belangrijk knooppunt", reageert partijgenoot en burgemeester Bert Maertens (N-VA). "Deze investeringen gaan een voelbaar verschil maken. Meer verkeersveiligheid voor de kwetsbare weggebruikers en betere doorstroming

voor het verkeer." Eerder raakte al bekend dat de minister vijf miljoen euro reserveert voor de ontsluiting van ziekenhuis AZ Delta en de bedrijvenzone aan het kruispunt van de Kwadestraat en N36 in Roeselare. Hij zet ook 4,1 miljoen euro aan de kant voor een studie rond en realisatie van fietspaden tussen Wingene en Beernem. Dat project moet in 2019 achter de rug zijn. 

 

Bron: VDI op hln.be; Het Laatste Nieuws/Mandelstreek, 23.12.2016, p. 17

 

Het Laatste Nieuws/Mandelstreek, 23.12.2016, p. 17

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is