Heraanleg Marktstraat begint pas in mei volgend jaar

Door Bert Maertens op 20 oktober 2016, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - De vernieuwing van de Marktstraat zal pas begin mei van start gaan. “We moesten wachten op het pand waar de parkeerhaven komt”, zegt de verantwoordelijke schepen.

De heraanleg van de Marktstraat was nog opgenomen in het budget van 2016. Maar de werken kunnen pas starten in de loop van volgend jaar, zo bleek op de jongste gemeenteraad. Indien de werken bij vertraging tijdens de Batjes zouden vallen, worden ze uitgesteld tot na het bouwverlof. “De Markstraat is niet verbeterd de voorbije maanden, alleen maar slechter geworden. Een heraanleg is een noodzaak voor onze stad, die niet kan worden uitgesteld”, zegt raadslid Peter Defreyne (CD&V). “Het gaat niet om uitstel, maar om een 'verlenging in tijd'”, probeerde schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez (SP.A) de gemoederen te bedaren. “De bijkomende aankoop van de woning in de Markstraat 25, die zal dienen als parkeerhaven met 22 plaatsen, is een belangrijk gegeven in het totaalconcept.”

Goedkeuring nodig

De eigenaars keurden de aankoop pas goed op 24 augustus en op 25 augustus is het ontwerpbureau al opmetingen gaan doen. Nu werkt de ontwerper zijn plannen af om daarmee naar Wonen Vlaanderen te gaan. Die moet zijn goedkeuring geven voor de gevelconstructie van de parkeerhaven. “Indien we het ontwerp van de Markstraat al hadden opgestart en nu de parkeerhaven als tweede project toevoegden, was de procedure langer en duurder geworden. Bovendien riskeerden we dan dat er geen samenhang zou zijn in het straatbeeld”, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA).

 

Bron: sdi, Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 20.10.2016, p. 4

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is