Izegem gaat foutparkeren opnemen in GAS-reglement

Door Bert Maertens op 22 oktober 2014, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - Izegem en Roeselare maken beide deel uit van de politiezone Riho. In Izegem bestaan er al GAS-boetes voor onder meer winkeldiefstal en vandalisme. Nu komen daar ook parkeerovertredingen bij.

‘Wij hadden al langer een afspraak met het parket, maar het nieuwe protocol breidt het reglement uit’, zegt burgemeester van Izegem Bert Maertens (N-VA).

‘Als gemeente willen wij kort op de bal spelen en ingrijpen, maar in een ideale wereld zouden wij geen GAS-boetes moeten uitschrijven. De oorzaak ligt immers bij het falen van justitie.’

In Roeselare werden vorig jaar iets meer dan 1.000 GAS-boetes uitgeschreven voor nachtlawaai, beschadigingen zoals graffiti, eenvoudige diefstallen en lichte slagen en verwondingen. Net zoals in Izegem worden de boetes door het protocol lichtjes uitgebreid.

‘Dat zou op 1 januari 2015 in werking moeten treden’, zegt burgemeester Luc Martens (CD&V). Maar in de politiezone Riho geldt ook een aanpassing van de bedragen. Zo wordt voor beschadigingen de grens gelegd op vijfhonderd euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is