Izegem jaagt op vogels zonder bek en pootjes

Door Bert Maertens op 12 juni 2017, over deze onderwerpen: Izegem
Foto Frank op kw.be

De jacht op de Merletjes, de bekende vogeltjes zonder bekje en pootjes uit het Izegemse wapenschild, is geopend. Verspreid over de stad staan heel wat van die stenen vogeltjes. Wie raadt hoeveel het er precies zijn, maakt kans op een mooie prijs. Het gaat om het project #pretmerlet.

De zoektocht ging officieel van start op het stadhuis. Het eerste exemplaar werd door Lieven Lamote, publieksmedewerker van Eperon d'Or overhandigd aan burgemeester Bert Maertens. Ook betrokken schepenen Tom Verbeke en Kurt Himpe waren er bij.

De wedstrijd rond de Merletjes kadert in de actie 'ambassadeurs van Eperon d'Or'.

Wie raadt hoeveel van die stenen vogeltjes er over Izegem verspreid staan, maakt kans op een tablet of een citytrip ter waarde van 300 euro. Vooralsnog blijft het aantal een goed bewaart geheim. "Alle Merletjes voor het project #pretmerlet, in het kader van 'ambassadeurs van Eperon d'Or', hebben intussen hun plekje in de stad ingenomen", zegt schepen van Lokale Economie Tom Verbeke. "Hoeveel Merletjes er precies uitgevlogen zijn, blijft voorlopig een groot mysterie. De burgemeester kreeg in een gesloten enveloppe het exacte aantal, die hij zal bewaren achter slot en grendel."

Tijdens de jacht op de Merletjes word je niet zomaar aan je lot overgelaten. Aan de balie van Eperon d'Or in de Prins Albertlaan kan je speciaal uitgewerkte fiets- en wandelkaartjes afhalen. "Bedoeling is dat de mensen met het gevonden Merletje op de foto gaan en dit delen op sociale media. Een gokje wagen op het exacte aantal kan via www.pretmerlet.be of via het wedstrijdformulier. Om het allemaal nog leuker te maken delen we ook wekelijks een tip via onze website en Facebook", aldus nog schepen Tom Verbeke.

 

Bron: MI/foto Frank op kw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is