Izegem vervroegt Batjes wellicht met week

Door Bert Maertens op 30 oktober 2014, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - Als Roeselare voet bij stuk houdt en zijn Batjes volgend jaar in het weekend van 19-22 juni organiseert, dan overweegt Unizo Izegem om de Izegemse Batjes een week te vervroegen.

Unizo Izegem en het stadsbestuur zijn niet te spreken over de beslissing van de Roeselaarse Centrumstraten om de Batjes in de buurgemeente in 2015 te vervroegen van het laatste naar het derde weekend van juni. Want laat dat nu net het weekend zijn waarin Izegem al bijna vijftig jaar zijn Batjes houdt.

Het Batjescomité van Izegem kwam dinsdagavond bijeen om zich te beraden en daarbij gingen stemmen op om de Batjes in Izegem ook met een week te vervroegen naar het weekend van 12-14 juni. Maar het bestuur van Unizo moet de knoop nog definitief doorhakken.

De Izegemse burgemeester Bert Maertens (N-VA) schreef intussen al een boze brief naar Roeselare, met de vraag om op de beslissing terug te keren. ‘Want’, luidt het in Izegem, ‘Batjes in Izegem én Roeselare tijdens hetzelfde weekend kunnen niet.’

Maertens heeft nu het bestuur van de Centrumstraten van Roeselare uitgenodigd voor overleg op 20 november. Hij vraagt Unizo Izegem dan ook om tot dan te wachten om de datum vast te leggen, in de hoop dat Roeselare nog inbindt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is