Izegem verwacht 900 deelnemers op BK kwarttriatlon

Door Bert Maertens op 8 augustus 2017, over deze onderwerpen: Izegem
Foto Frank - kw.be

Op 15 augustus vindt het BK kwarttriatlon plaats in Izegem. Dit evenement wordt gekoppeld aan een wedstrijd voor de jeugd, de triotriatlon en het provinciaal kampioenschap sprinttriatlon voor politie- en hulpdiensten.

Voorzitter Frank Bruyneel van het organiserende EFC-ITC is tevreden. "Met 900 deelnemers over de hele dag zullen we heel tevreden zijn", zegt hij. "Reken daar nog een 230 vrijwillige medewerkers bij en een schare supporters en ik denk dat het centrum van Izegem weer goed vol zal lopen. Ook alle toppers van België tekenen present voor het BK. Het belooft een heel spannende strijd te worden. Binnen de club zijn Kasper Lagae, Hannes Cool en Ine Couckuyt onze speerpunten voor een podiumplaats. Het wordt genieten voor iedere sportliefhebber."

Burgemeester loopt mee

Ook burgemeester Bert Maertens van Izegem heeft niets dan lof voor de organisatie. "Ik zet de Izegemse kwarttriatlon met stip bovenaan de grootste sportorganisaties in Izegem, naast Izegem Koers en de boks. Deze organisatie is één groot uithangbord voor Izegem. Ikzelf zal er ook bij zijn op de triotriatlon waar ik het loopgedeelte voor mijn rekening zal nemen. Mijn lichaam is er klaar voor, alleen de fijne kantjes nog wat bijwerken", grapt de burgemeester. "Ik ben dan ook blij dat we een dergelijk mooie samenwerking tussen EFC-ITC, politiezone Riho en stad Izegem kunnen uitwerken. Als ook het weer wat mee zit wordt 15 augustus andermaal een sportieve hoogdag in Izegem."

 

Bron: PVDW-foto Frank op kw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is