Jeugd krijgt speelplein op site Rebry

Door Bert Maertens op 5 december 2015, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - BESTUUR INVESTEERT IN RECREATIEZONE EN WEGENWERKEN

De jeugd krijgt volgend jaar zijn eigen speelplein op sportdomein Krekel-Zuid. De stad maakt geld vrij voor de nieuwe recreatiezone op site Rebry. Andere investeringen waar het stadsbestuur zich volgend jaar aan waagt zijn de herinrichting van het stadhuis en de heraanleg van de Kachtemse- en Vijfwegenstraat.

Voor 2016 geen prestigeproject als museum Eperon d'Or, wel de invulling van de site Rebry. De stad heeft daar 260.000 euro voor over. "Begin dit jaar kochten we dat verlaten fabrieksdomein op om er een recreatieve groenzone voor jongeren van te maken", schetst jeugdschepen Lothar Feys. "We zitten vlak bij het JOC en het skatepark en daar kampen ze al langer met plaatsgebrek. Straks gaan we overleggen met de jongeren wat ze er willen, maar er komen sowieso extra speeltoestellen en meer groen."

Mobiliteit

Zolang de fabriek niet afgebroken is, kan freerunninggroep Revault er nog terecht voor zijn stunts. De stad onderzoekt ook of de Koninklijke Bosseniersgilde vijftig tot honderd meter van de zone kan gebruiken voor uitbreiding van de schietstand.

De grootste hap uit het budget gaat dit keer naar een reeks wegenwerken. Voor de heraanleg van de Kachtemse- en Vijfwegenstraat zet de stad 1,2 miljoen euro opzij en er volgen ingrijpende rioleringswerken tussen wijk De Mol en de Zuidkaai. Ook de Kortrijksestraat krijgt een opknapbeurt, net als de Roeselaarsestraat tussen de Kapucijnenlaan en Sasbrug. Voor wegen- en voetpadenonderhoud voorziet de stad nog eens 800.000 euro.

Herinrichting

Voor de herinrichting van het stadhuis zette de stad vorig jaar al geld opzij, maar omdat de samenwerking met een studiebureau spaak liep, besloot ze het heft zelf in handen te nemen. "We kiezen volgend voorjaar voor een heropfrissing met het oog op de integratie van het OCMW in de stadsdiensten", vertelt burgemeester Bert Maertens. "Het aantal ingrepen blijft beperkt en we zullen vooral met los meubiliair en opfrissingswerken een nieuwe organisatie opzetten. Denk aan een nieuw onthaal, wachtruimte en klantvriendelijke loketten."

Aanvankelijk was er 650.000 euro gebudgetteerd, maar dat is herleid tot 250.000 euro.

Meer groen

De stad zet volgend jaar in op de realisatie van enkele groene wandel- en fietsverbindingen, waarvan Wandel op de Mandel het visitekaartje moet worden. Bedoeling is het fiets- en wandelpad via het kanaal van Emelgem naar Ingelmunster door te trekken. Er gaat ook 50.000 euro naar een groen handelscentrum en naar meer groen in de wijken. Bewoners konden eerder al grijze en verloederde plekjes doorgeven om die door de stad te laten aanpakken. Tenslotte krijgt de binnenplaats van het stadhuis een groene inkleding. Tot voor kort stond daar de oude gemeenteraadszaal, maar na de sloop ligt daar nu voorlopig alleen een grasveld.

Eén grote investering schuift alvast op: de herinrichting van de Marktstraat staat nu pas op de planning voor 2017. Dan maakt de stad 300.000 euro vrij om de voornaamste winkelstraat van de stad aantrekkelijker te maken.

 

Bron: VDI op hln.be; Het Laatste Nieuws/Mandelstreek, 05.12.2015, p. 41

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is