Jong N-VA opent pop-up snoepwinkel tegen leegstand

Door Bert Maertens op 5 september 2014, over deze onderwerpen: Izegem

De pop-up snoepwinkel van Jong N-VA krijgt veel bijval - FMR

IZEGEM - Jong N-VA Izegem legt de laatste hand aan pop-upwinkel 't Snoephuisje op de hoek van de Roeselaarsestraat en de Nieuwstraat. Ze willen bewijzen dat ondernemen in Izegem nog kan.

De snoepwinkel van Jong N-VA gaat zaterdag open en blijft dat tot maandag 15 september. ‘We willen ons hiermee profileren als een jonge ondernemende partij en de lokale economische activiteiten van de stad even in de verf zetten’, zegt Dieter Vanthournout van Jong N-VA.

‘Het kan inspiratie geven aan andere ondernemers’, zegt Arne Allosserie. ‘We focussen niet alleen op de leegstand, we tonen ook aan wat effect heeft ertegen.’

Likes op Facebook

De jongeren gaan er prat op 1.000 likes op Facebook te verzamelen en tal van klanten te lokken via een uitgekiende campagne met onder meer een mysterieuze etalage en een kauwgomballenautomaat waarmee je waardebonnen kunt winnen. En de burgemeester daagt kinderen uit een tekening te maken om een snoeptaart te winnen.

Intussen lijkt de leegstand van de handelszaken in de stad nog niet echt omgebogen. Vorig jaar werd in Izegem een leegstand van 8,4 procent opgetekend, in werkelijkheid zijn dat 53 panden. In 2010 was dat nog 5,2 procent.

Maar zeggen dat de leegstand verder blijft stijgen is een brug te ver, volgens schepen van Lokale Economie Kurt Himpe (N-VA). ‘De toename van de leegstand is niet telkens het gevolg van een handelaar die stopt, wel omdat er in Izegem veel handelsruimte bijgebouwd wordt die niet of niet onmiddellijk ingevuld raakt. Bij de bouw van appartementen is er vaak op de gelijkvloerse verdieping een handelsruimte en dat zorgt voor een groter aanbod dan er vraag is.’

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is