Kloosterproject al kwart verhuurd

Door Bert Maertens op 15 september 2017, over deze onderwerpen: Izegem

EMELGEM - “Het is nog even zoeken hoe ik mijn ADL-appartement kan inrichten, maar nu al kan ik zeggen dat ik me hier na iets meer dan tien dagen al redelijk goed thuis voel”, zegt Vienna Lootens, die een van de twaalf ADL-appartementen in het nieuwe kloosterproject in de Prinsessestraat betrekt. Nu al zijn 30 van de in totaal 40 appartementen verhuurd.

Aannemer Coussée-Bostoen bouwde in opdracht van sociale bouwmaatschappij De Mandel 40 huurappartementen op de site van het vroegere klooster in de Prinsessestraat. Het wordt nu officieel ingehuldigd, maar de eerste bewoners trokken er al eind augustus in. Twaalf daarvan zijn ADL-appartementen,

die aangepast zijn voor mensen met een lichamelijke beperking en die in een rolstoel zitten. Samen vormen ze een dienst voor zelfstandig wonen. “Er wonen hier nu 14 mensen met een beperking, waaronder één koppel”, zegt Marleen Notebaert van Ado. “Al die bewoners kunnen 24 uur op 24 een beroep doen op assistentie van ADO-Icarus, dat permanent aanwezig is in het gebouw”,

Er zijn ook nog 28 andere appartementen. “Twee ervan hebben drie slaapkamers, tien twee slaapkamers en de rest één slaapkamer”, zegt projectleider Pascal Bollaert. “In een groot aantal ervan werden eveneens aanpassingen gedaan in onder andere de keuken en de badkamer. De ruime centrale lift, geschikt om iemand liggend te vervoeren, werkt met sensoren.”

Kloostertuin

Directeur Stefanie Vandenabeele van de Mandel heeft het over een project om trots op te zijn. “Ook qua architectuur. Het is heel mooi geïntegreerd is in de omgeving. Studio Plus Architectenbureau zorgde voor een duidelijke link naar het vroegere klooster en de naastliggende school. Het was onze eerste samenwerking met IDO-Icarus, maar we hoorden wel van andere bouwmaatschappijen dat ze tevreden waren over hun samenwerking met ADO.” Ook voorzitter Daniel Vanpoucke van De Mandel vindt het een erg geslaagd project.

“De Kloostertuin die aangelegd wordt naast de appartementen en op de plaats waar vroeger ook de tuin van het klooster was én de centrale binnenkoer zijn voor iedereen toegankelijk”, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “En van de tuin kan men via een brugje naar Wandel op de Mandel. Het wordt een ontmoetingsplaats voor onze inwoners.” 

 

Bron: IB - Foto CLY, KW De Weekbode Izegem, 15.09.2017, p. 25

 

KW De Weekbode Izegem, 15.09.2017, p. 25

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is