Koen Demonie weer in zee met meerderheid in Staden

Door Bert Maertens op 12 januari 2015, over deze onderwerpen: Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken

Staden - De vrees voor onbestuurbaarheid in Staden is van de baan. Koen Demonie schaart zich opnieuw achter de huidige meerderheid en blijft bij N-VA. Izegems burgemeester Bert Maertens (N-VA) begeleidde de verzoening.

De voorbije weken leek Staden op een politieke breuk af te stevenen. Koen Demonie (N-VA) stuurde enkele keren zijn kat naar de gemeenteraadszittingen, waardoor onder andere de begrotingswijziging niet gestemd kon worden.

Maar na rijp beraad besliste hij om opnieuw met de huidige meerderheid in zee te gaan. “Ik wil me de komende jaren verder kunnen ontplooien als fractieleider van N-VA en als spreekbuis van de land- en tuinbouwsector in de gemeente”, zegt hij. “De afgelopen maanden had ik het gevoel dat mijn inbreng in de Stadense politiek en in de N-VA-fractie onvoldoende was en dat mijn rol te weinig werd gewaardeerd. Ik had ook de indruk dat ik onvoldoende de kans kreeg om belangrijke dossiers te begeleiden.”

Daarom trok hij enkele weken geleden naar eigen zeggen aan de alarmbel. “En met een positief resultaat tot gevolg.”

Constructieve gesprekken gevoerd

Bert Maertens, burgemeester van Izegem en Vlaams volksvertegenwoordiger, is peter van de Stadense N-VA-afdeling en nam het initiatief om de dialoog met Koen Demonie aan te gaan. “Ik heb de laatste twee weken veel tijd in de Stadense kwestie geïnvesteerd”, zegt Bert Maertens. “Na enkele constructieve gesprekken zit iedereen weer op één lijn.”

Ook tot grote opluchting van Koen Demonie zelf. “Ik zal vanaf nu mijn rol als fractieleider beter kunnen uitspelen, in nauwe samenwerking met de burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) en de schepenen. “Het is belangrijk voor de inwoners en ondernemers van Staden, Oostnieuwkerke en Westrozebeke dat de bestuursmeerderheid het werk kan voortzetten. Nu voel ik me gesterkt om ook de komende jaren er op politiek voluit tegenaan te gaan.”

 

Bron: PVH op kw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is