Lancering wedstrijd op Facebookpagina “Terug schapen langs de Damse Vaart”

Door Bert Maertens op 28 augustus 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Brugge / Damme / Izegem –  Sinds twee weken grazen er opnieuw schapen langs de Damse Vaart. Ook de Facebookpagina “Terug schapen langs de Damse Vaart” speelde hierin een belangrijke rol. Op deze pagina loopt nu een wedstrijd.

In januari besliste het West-Vlaamse provinciebestuur dat er geen schapen meer zouden grazen langs de Damse Vaart. Dankzij tussenkomsten van onder meer N-VA Damme met provincieraadslid Jan Van Meirhaeghe (Damme), Vlaams Parlementslid Bert Maertens (Izegem) en senator Pol Van Den Driessche (Brugge) kon Waterwegen en Zeekanaal NV overtuigd worden van de ecologische en cultuurhistorische meerwaarde van de schapenbegrazing. “Sinds twee weken loopt een proefproject”, zo zegt provincieraadslid Jan Van Meirhaeghe. “Dit proefproject willen we nu via een Facebookwedstrijd extra in de verf zetten”.

"Facebookgebruikers kunnen originele foto’s van de schapen langs de Damse Vaart sturen naar schapendamsevaart [at] outlook.be”, zo verduidelijkt Vlaams Parlementslid Bert Maertens. “Deze worden dan op de Facebookpagina ​"​Terug schapen langs de Damse Vaart"​ gepubliceerd”. “Wie een foto instuurt, maakt kans op enkele mooie prijzen: een etentje, een fietstocht of een gesigneerd exemplaar van het boek De Damse Vaart", zo besluit senator Pol Van Den Driessche.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is