Mandelstreek enthousiast over 'Ronde van Brugge'

Door Bert Maertens op 19 oktober 2016, over deze onderwerpen: Izegem

ROESELARE - Na het verlies van de start van de Ronde van Vlaanderen, die volgend jaar voor het eerst in Antwerpen start, blijft Brugge niet bij de pakken zitten. De stad organiseert met Golazo Sports op 18 juni 2017 een eigen profkoers. Die Ronde van Brugge wil ook andere steden uit de provincie betrekken.

"We hebben met de doortocht van de Ronde al bewezen dat we een wielerminnende stad zijn", zegt Els De Rammelaere (N-VA), die het peloton graag over de Poelberg en de markt van Tielt zou zien passeren. "Al zal dat uiteraard ook afhangen van het prijskaartje."

Roeselare is als wielerstad en thuisbasis van het Wielermusem bijzonder geïnteresseerd in het Brugse initiatief. "Onze deuren staan open", zegt sportschepen José Debels (CD&V). "Het leukste aan een wielerwedstrijd is een start- of aankomstplek zijn. Dat zit er hier niet in, dus zou ik opteren voor een passage langs het Wielermuseum en eventueel ook langs wielerpiste Defraeye-Sercu in Rumbeke."

Ook Izegem is enthousiast. "Een passage langs Eperon D'Or in de Prins Albertlaan en kasteeldomein Blauwhuis in de Gentseheerweg behoort zeker tot de mogelijkheden", vindt burgemeester Bert Maertens (N-VA). "Onze Centrumbrug kan zeker ook dienen als helling in het parcours", lacht Maertens.

Ook in Staden, Oostrozebeke en Meulebeke is er enthousiasme voor. Ingelmunster heeft ook interesse, maar pas in 2018 omdat er volgend jaar op die datum al een evenement in de gemeente plaatsvindt.

 

Bron: VDI/SVR/CDR op hln.be; Het Laatste Nieuws/Mandelstreek, 19.10.2016, p. 21

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is