Meer dan 41 000 euro voor verwijderen van graffiti op bruggen over water sinds mei 2017

Door Bert Maertens op 13 december 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Sinds mei 2017 werd er op 14 bruggen over Vlaamse waterwegen graffiti verwijderd. De verwijdering kostte de instanties die instaan voor het beheer van de bruggen meer dan 41 000 euro. Dat blijkt uit het antwoord dat minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gaf op een parlementaire vraag van Bert Maertens.

Stevig prijskaartje

Meer dan 16 000 euro was er nodig voor de verwijdering van graffiti op de brug in Temse over de Stationsstraat. Deze brug is eigendom van De Vlaamse Waterweg.  Ook in Lier werd een stevig prijskaartje betaald.  Meer dan 15 000 euro was er nodig om graffiti te verwijderen van bruggen op de Aarschotsesteenweg en de Kesselsesteenweg over het Netekanaal.

 

Graffiti kan in bepaalde zones na overleg

Volgens Bert Maertens is het onder bepaalde voorwaarden wel toegelaten om graffiti aan te brengen. Maertens: “ Zo werd er aan de Ringbrug over het kanaal Ieper-Ijzer een permanent kunstwerk gerealiseerd ter herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.  Op aanvraag kunnen ook andere zones  langs Vlaamse waterwegen ter beschikking gesteld worden om kunst in graffiti aan te brengen. Dit dient wel steeds in overleg te gebeuren met steden en gemeenten”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is