Meer duidelijkheid over timing Leiewerken in Wervik

Door Bert Maertens op 29 oktober 2014, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

BRUSSEL - Er is meer duidelijkheid over de timing van de Leiewerken in Wervik. De infrastructuurwerken aan Vlaams zijde zullen tegen het einde van de zomer van 2015 afgerond zijn. Voor de Franse oever en de brug is het wachten op de Fransen. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) van minister Ben Weyts in antwoord op zijn parlementaire vraag.

De hoofdstructuren van de kaaimuren aan Vlaamse oever zijn nagenoeg voltooid. Na aanleg van de riolering, nu volop in uitvoering, worden deze kaaimuren verankerd. Begin 2015 start dan de afwerking van de wegopbouw en de inrichting van het openbaar domein langs de nieuwe kaaimuur. “Met uitzondering van de toegangshelling van de nieuwe brug, zullen de infrastructuurwerken voor de Leieoever en de Vrijdagsmarkt tegen het einde van de zomer van volgend jaar klaar zijn”, aldus Bert Maertens. Voor de Franse oever en de brug is het echter nog wachten op de nodige vergunningen. Deze worden pas verwacht in september 2015.

De Leiewerken in Wervik kaderen in het ambitieuze Seine-Scheldeproject, waarmee Vlaanderen samen met Wallonië en Frankrijk de vaarweg tussen de Seine en de Schelde wil verbeteren.

Bert Maertens: "Het Seine-Scheldeproject is van cruciaal belang voor de omschakeling van wegtransport naar binnenvaart. Minder drukke wegen, meer veiligheid en een schoner milieu, dat is de doelstelling. Want elk transport op het water haalt vrachtwagens van onze wegen. Hoewel de werken zich concentreren in West- en Oost-Vlaanderen is dit project ontzettend belangrijk voor de economie en de samenleving in heel Vlaanderen, net als dit bij de Oosterweelverbinding het geval is."

 

 

Voor bijkomende informatie kunt u steeds contact opnemen met Bert Maertens:

bert.maertens [at] vlaamsparlement.be of 0473 55 41 50

of met Jorgen Deman, parlementair medewerker van Bert Maertens:

jorgen.deman [at] vlaamsparlement.be of 0477 28 93 92

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is