Meer duidelijkheid over toekomst Lauwebrug in Wevelgem

Door Bert Maertens op 15 december 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Eind 2016 moet het voorontwerp voor de nieuwe verhoogde brug over de Leie tussen Wevelgem en Lauwe goedgekeurd zijn.

Dan zal er ook uitsluitsel zijn over mogelijke onteigeningen in het kader van de Leiewerken in Lauwe en Wevelgem. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) in antwoord op zijn parlementaire vraag aan minister van mobiliteit en openbare werken Ben Weyts (N-VA).

Europese steun

Het Seine-Scheldeproject moet een vlotte binnenvaartverbinding voor grote schepen tussen de bekkens van de Seine en de Schelde mogelijk maken. In Vlaanderen loopt het traject in hoofdzaak via de Leie en de Ringvaart rond Gent naar het kanaal Gent-Terneuzen. Ook in Lauwe en Wevelgem zijn infrastructuurwerken noodzakelijk. Daar moet de brug over de Leie verhoogd worden. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) start in het voorjaar van 2016 met de opmaak van het voorontwerp voor de vernieuwing van de brug Wevelgem-Lauwe.

Het totale kostenplaatje wordt geraamd op 2.241.000 euro. De Vlaamse overheid hoopt hierbij op zo’n 900.000 euro Europese steun. Over een mogelijke participatie van Menen en Wevelgem werd nog niet gesproken.

 

(Foto Leiedal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Ben Storme op focus-wtv.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is