Meer onderzoek voor bouw stormkering

Door Bert Maertens op 30 september 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

NIEUWPOORT - Parallel met de bouw van de stormvloedkering in de havengeul van Nieuwpoort, wordt onderzocht welke bijkomende maatregelen genomen kunnen worden om er de stroomsnelheid nog te reduceren. Het is een van de initiatieven waarmee Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) wil tegemoetgekomen aan de bekommernissen van het actiecomité Havengeul Nieuwpoort, dat een bredere doorgang vroeg. Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens(N-VA) stelde de vraag in de commissie Mobiliteit en Openbare Werken.

De plannen voor de stormvloedkering verontrusten de booteigenaars van het actiecomité. Zij vrezen voor een negatieve invloed op de stroming, waardoor de toegang tot de haven in het gedrang komt en pleiten voor meer doorvaarbreedte.

Extra maatregelen

'Een grotere doorvaarbreedte werd onderzocht, maar studiewerk wijst uit dat die nauwelijks betere resultaten zal bieden. Bovendien zou de bouw van de kering hierdoor twintig miljoen euro extra kosten en drie tot vier jaar langer duren', zegt Maertens. 'De minister wil de bezorgdheid van het actiecomité wegnemen. Daarom zullen parallel met de bouw van de kering, die drie jaar zal duren, extra maatregelen voor de vermindering van de stroomsnelheid onderzocht worden. 

 

Bron: vln, De Standaard/West-Vlaanderen, 30.09.2017, p. 38

 

De Standaard/West-Vlaanderen, 30.09.2017, p. 38

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is