N-VA ambieert nieuwe bestuurstermijn in Izegem met Bert Maertens als burgemeester

Door Bert Maertens op 20 januari 2018, over deze onderwerpen: Izegem
N-VA ambieert nieuwe bestuurstermijn in Izegem met Bert Maertens als burgemeester

Burgemeester Bert Maertens trekt de Izegemse N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Nu minister-president Geert Bourgeois stopt met lokale politiek, wordt de lijst geduwd door schepen en provincieraadslid Kurt Himpe. Gemeenteraadslid Jan Verbeke bekleedt de voorlaatste plaats. Dat maakte N-VA-voorzitter Hein Depoorter bekend op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Izegem in Kasteel Wallemote. N-VA stelde ook meteen drie nieuwe, vrouwelijke kandidaten voor: Evelien Vanhollebeke, Lieve Porteman en Mieke Werbrouck-Houthoofd. 

N-VA bestuurt de stad, samen met coalitiepartner sp.a, al ruim vijf jaar. Huidig burgemeester Bert Maertens wil ook de volgende zes jaar de sjerp omgorden. “Elke dag opnieuw werk ik, samen met mijn ijzersterke N-VA-ploeg, keihard en met veel goesting aan de broodnodige verandering in Izegem. En die verandering wérkt! Dat voel ik elke dag als ik stadsgenoten ontmoet. Dat zie ik ook als ik in onze stad rondkijk. Maar het werk is zeker nog niet af. Daarom voer ik bij de verkiezingen van dit jaar onze lijst aan en wil ik met de steun van de Izegemnaars graag doorgaan als burgemeester van Izegem”, aldus Bert Maertens. 

Geert Bourgeois geeft de fakkel door

Deze voormiddag werd reeds bekend dat minister-president Geert Bourgeois de gemeenteraadslijst niet zal duwen. “Met schepen Kurt Himpe en gemeenteraadslid Jan Verbeke hebben we echter een ijzersterk en ervaren duo om onze lijst te duwen”, zegt Hein Depoorter. 

Drie nieuwe kandidaten 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie maakte N-VA-voorzitter Hein Depoorter ook drie nieuwe kandidaten bekend. “Het zijn drie actieve vrouwen, en sociaal bewogen”, aldus Hein Depoorter. 

Evelien Vanhollebeke (39) woont samen met haar echtgenoot Siegfried Denys en hun drie kinderen op De Mol, op de Molboerderij, waar ze een kinderopvang runt. Maar ze is ook actief in het lokaal overleg kinderopvang en in de wijkraad van de Mol.

Lieve Porteman (54) woont in de Gravenstraat in Emelgem en is zorgcoördinator, beleidsondersteuner en stagementor in de basisschool St. Pieter in Emelgem. Lieve en haar man Stef Beirnaert zijn goed gekende gezichten in Emelgem. Zo waren ze jarenlang een trouw koksduo bij Chiro Emelgem.

Mieke Werbrouck-Houthoofd (70) woont samen met haar man Jean-Paul Werbrouck in de Bellevuestraat. Mieke is gepensioneerd, maar werkte vroeger mee in het familiebedrijf, Werbrouck ALU-PVC. Ze startte haar loopbaan in het Izegemse moederhuis. Mieke is sedert meer dan 30 jaar als vrijwilliger actief bij Kind en Gezin. Ze is er gewezen voorzitter, maar nog steeds teamverantwoordelijke.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is