N-VA houdt volksfeest voor nieuwe minister-president

Door Bert Maertens op 18 september 2014, over deze onderwerpen: Izegem

N-VA houdt volksfeest voor nieuwe minister-president

• LOKALE FANFARE BRENGT HULDE • POLITIEKE VRIENDEN GETUIGEN • CONCERTEN EN ANIMATIE OP FESTIVAL

IZEGEM - Na de jongste gemeenteraad werd Izegemnaar Geert Bourgeois (N-VA) al officieel gehuldigd voor zijn aanstelling als nieuwe minister-president. De lokale N-VA-afdeling gaat op 5 oktober nog een stap verder. Dan is er ‘Feest voor Geert’, compleet met hommage en gratis volksfeest.

‘De stad huldigde onze minister-president al op 1 september, maar dat was een officiële plechtigheid met een beperkt aantal aanwezigen. We willen dat elke inwoner van groot-Izegem deze unieke gebeurtenis mee kan vieren.’

Burgemeester van Izegem Bert Maertens (N-VA) is zichtbaar in zijn nopjes. De aanstelling van zijn partijgenoot Geert Bourgeois tot Vlaams minister-president wil hij niet ongemerkt voorbij laten gaan.

‘De aanstelling van Geert als minister-president is een historische gebeurtenis voor de stad’, zegt Maertens. ‘Maar natuurlijk ook voor N-VA Izegem.’

Dus toog de lokale afdeling van N-VA aan het werk. Op 5 oktober is er ‘Feest voor Geert’, een hele dag waarop Geert Bourgeois centraal staat. Het feest wordt voor alle duidelijkheid door de partij zelf gefinancierd, niet door de gemeente.

Hele dag feest

Het ‘Feest voor Geert’ zal uit twee luiken bestaan. Enerzijds is er een huldeconcert in cultuurhuis De Leest met de fanfare Vrede en Eendracht uit Kachtem. Tussendoor zullen politieke en andere vrienden als Vlaams minister Ben Weyts, kamerlid Theo Francken en Frieda Brepoels getuigen.

N-VA rekent op oud-burgemeester Willy Verledens, die indertijd samen met Geert de stad bestuurde, voor de sappige anekdotes. Siegfried Bracke zal alles aan elkaar praten. Een receptie en feestmaal sluiten het eerste deel af. Wie deel 1 wil meemaken, moet zich wel inschrijven en 50 euro betalen.

Het tweede luik bestaat uit een gratis en voor iedereen toegankelijk volksfeest op het terrein tussen De Leest en zaal ISO. Er zijn optredens van onder meer Mojo, kinderanimatie en ook hapjes en drankjes. Bij slecht weer vindt alles in zaal ISO plaats.

Geheim

Minister-president Geert Bourgeois laat via zijn kabinet weten heel blij te zijn met het initiatief. Het feit dat het opzet uit de plaatselijke afdeling is gegroeid, stemt hem heel tevreden. Aanvankelijk werd het feest trouwens geheim gehouden, maar dat bleek niet vol te houden. ‘Een gaatje in zijn drukke agenda hadden we gevonden, maar opdat Geert ook zelf mensen zou kunnen uitnodigen naar het feest, besloten we het toch vroegtijdig te verklappen’, zegt Maertens.

Het volksfeest is gratis.

Deelnemen aan het huldeconcert en de walking diner kost 50 euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is