N-VA roept minister De Crem op tot blauwdruk voor Benelux-leger

Door Bert Maertens op 11 november 2013, over deze onderwerpen: Benelux-defensie, Leger

Defensie moet in 2014 opnieuw budget inleveren, voor het zoveelste jaar op rij. N-VA-Kamerlid Bert Maertens vraagt op deze herdenkingsdag nogmaals een besparingsstop bij Defensie en dringt aan op een concrete blauwdruk voor de samensmelting van ons leger met dat van Nederland en Luxemburg. "Die integratie is voor de N-VA de enige manier om ons internationaal ambitieniveau inzake Defensie op peil te houden", zegt Maertens.

Als Defensie een aanvaardbaar ambitieniveau wil behouden, dan is intense internationale samenwerking voor de N-VA strikt noodzakelijk. "We naderen met rasse schreden het einde van deze regeerperiode. De Crem zal nu toch echt kleur moeten bekennen en heel concrete initiatieven nemen”, zegt Bert Maertens. 
Bovendien is er de grote vrees dat er van die samenwerking met Nederland niets meer in huis komt eens De Crem naar de NAVO vertrekt of er na de verkiezingen een nieuwe minister van Defensie is. Een heel concrete blauwdruk die veel verder gaat dan de vage intentieverklaring van 2012, met een duidelijke tijdstabel, is dus nodig. De volgende minister van Defensie kan die dan volgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is