Nieuw Vlaams geld voor mobiliteit in Izegem: op- en afrittencomplex E403 aan de Noordkaai wordt aangepakt

Door Bert Maertens op 18 december 2018, over deze onderwerpen: Izegem, Mobiliteit en Openbare Werken
Bert Maertens - Foto: Anne Deknock

De investeringen van de Vlaamse Regering in Mobiliteit liggen deze regeerperiode 33 procent hoger dan in de vorige regeerperiode en dat wordt ook voelbaar in Izegem. Het Geïntegreerd Investeringsplan (GIP) van Vlaams minister Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) bevat ook goed nieuws voor de mobiliteit in onze stad. “Vlaanderen heeft nog nooit zoveel geïnvesteerd in Mobiliteit en dat is goed nieuws voor projecten die al lang op zich lieten wachten”, zeggen schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) en Vlaams Parlementslid en burgemeester Bert Maertens (N-VA). “De N-VA is al lang vragende partij om een herinrichting van het op- en afrittencomplex van de E403 aan de Noordkaai te realiseren. Nu is er eindelijk een concreet perspectief”.

Het Geïntegreerd Investeringsplan van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts voorziet € 2 miljard voor 2019. Alles samen gaat er in de hele regeerperiode (2014-2019) maar liefst € 9,7 miljard naar de entiteiten van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken, of 33 procent meer dan in de regeerperiode 2009-2014,  toen het ging om € 7,3 miljard.

“Het op- en afrittencomplex van de E403 is al langer een knelpunt. Door de herinrichting kan een bypass gerealiseerd worden voor het verkeer dat de E403 wil op- en afrijden. De lange files tijdens de spitsuren leiden tot sluipverkeer op landelijke wegen in de deelgemeente Kachtem”, zegt schepen Kurt Himpe. “De aanpassing van het complex biedt ook voordelen voor de bedrijven in onze stad. Vrachtwagens zullen sneller de E403 kunnen op- en afrijden wat het tijdverlies en de loonkost beperkt.”

“In het Geïntegreerd Investeringsplan van de minister is er voor 2019 een investeringsbedrag van 1,5 miljoen euro voorzien om het op- en afrittencomplex aan te pakken”, verduidelijkt een tevreden burgemeester Bert Maertens, die meermaals bij de minister aandrong voor aanpassingswerken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is